Κασάμι: «Εβαλα ένα από τα καλύτερα γκολ στην Premier League και τέσσερα χρόνια αργότερα καταδικάστηκα σε οκτάμηνη φυλάκιση» (vids)

Παϊτίμ Κασάμι

Κασάμι: «Εβαλα ένα από τα καλύτερα γκολ στην Premier League και τέσσερα χρόνια αργότερα καταδικάστηκα σε οκτάμηνη φυλάκιση» (vids)

Κώστας Τόπας 13:20 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 29.10.2023

Η καριέρα του Παϊτίμ Κασάμι στην Premier League μπορεί να μην έχει μείνει στην ιστορία, αλλά το εξαίσιο γκολ του στην αγωνιστική περίοδο 2013-14 εξακολουθεί να είναι αποτυπωμένο στο μυαλό των οπαδών.

Στο Νησί, οι φίλοι της Premier League δεν θυμούνται και πολλά από τον Παϊτίμ Κασάμι. Ωστόσο, αυτό που τους έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό είναι το γκολ που είχε σημειώσει ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, όντας ποδοσφαιριστής της Φούλαμ.

Το 2013 η Κρίσταλ Πάλας φιλοξένησε τη Φούλαμ στο «Σέλχαρστ Παρκ». Τότε, ο Κασάμι υποδέχτηκε στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης τη μπάλα με το στήθος στα όρια της μεγάλης περιοχής και με περιορισμένο οπτικό πεδίο «εκτέλεσε» με το δεξί τον Σπέρονλ. Το συγκεκριμένο γκολ ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχουν μπει στα αγγλικά γήπεδα, στη σύγχρονη ιστορία της Premier League. Και φαίνεται πως στο στρατόπεδο των Λονδρέζων δεν θα το ξεχάσουν ποτέ τους.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Κασάμι και ο τότε προπονητής του στον Ολυμπιακό, Βίτορ Περέιρα, καταδικάστηκαν και οι δύο σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή, μετά τις χειρονομίες αμφότερων στο γκολ του Χάρα, στο 89' του προημιτελικού Κυπέλλου ΑΕΚΟλυμπιακός 0-1. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός δεν πέρασε πολύ, έως καθόλου, χρόνο μέσα σε ένα κελί φυλακής κατά τη διάρκεια αυτής της ποινής και μάλιστα, δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ για τη σεζόν 2016-17, πριν τελικά μετακομίσει μόνιμα στη Σιόν.

Σήμερα, ο Κασάμι αγωνίζεται τώρα στη Σαμπντόρια της Serie B. Ενώ έχει περάσει πολύς καιρός, θυμάται ακόμα το γκολ του στο «Σέλχαρστ Παρκ»

«Είδα τον Σάσα Ρίθερ να έχει την μπάλα και είδα τον χώρο στον οποίο ο προπονητής μου έλεγε πάντα να επιτεθώ αν ο μπακ είχε την μπάλα. Bρήκα τον χώρο, πήρα την μπάλα και έκανα το σουτ με το δεξί μου πόδι και πήγε κατευθείαν στην επάνω γωνία στην αριστερή πλευρά. Έβαλα ένα από τα καλύτερα γκολ στην Premier League και τέσσερα χρόνια αργότερα καταδικάστηκα σε οκτάμηνη φυλάκιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την dailystar.co.uk.