Καταιγιστική Ελβετία για δεύτερο ματς - Νέο στραβοπάτημα για τη Νορβηγία

Μουρ και Ρόμπερτς

i

© Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images

Καταιγιστική Ελβετία για δεύτερο ματς - Νέο στραβοπάτημα για τη Νορβηγία

Θάνος Λυμπερόπουλος • 23:41 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Οι Ελβετοί βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι κάνοντας το 2/2, ενώ οι Νορβηγοί δε κατάφεραν για δεύτερο ματς να πάρουν τρίποντο. Ρουμανία και Ουαλία είχαν ένα εύκολο βράδυ.

Η Ελβετία φαίνεται να μην επηρεάστηκε απ' τα έξι γκολ που έφαγε στην φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ κόντρα στην Πορτογαλία κι έχει μπει με «σπασμένα» φρένα στα προκριματικά του Euro. Μετά το 5-0 απέναντι στην Λευκορωσία, οι Ελβετοί έριξαν τρία γκολ στο Ισραήλ, αποτελώντας έτσι την δεύτερη καλύτερη επίθεση του τουρνουά μέχρι στιγμής.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Βάργκας. Με το «καλημέρα» στο δεύτερο, ο Άμντουνι διπλασίασε τα τέρματα κι ο Γουίντερμ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα.

Νωρίτερα η Νορβηγία έμεινε ισόπαλη με την Γεωργία σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Αν και προηγήθηκαν στο 15' με τον Σόρλοθ, οι Γεωργιανοί έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μικαουτατζέ. Αυτό είναι το δεύτερο στραβοπάτημα για την Νορβηγία, μιας και στη πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε με 3-0 απ' την Ισπανία.

Ισόπαλο έληξε και το παιχνίδι ανάμεσα σε Κόσοβο και Ανδόρα. Αν και οι Κοσοβάροι είχαν το πρώτο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά τον Σεπτέμβρη του 2022, φτάνοντας έτσι στην τέταρτη διαδοχική ισοπαλία. Το σκορ άνοιξε ο Ζεγκρόβα στο 59' και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ρόσας ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. 

Εύκολο βράδυ για τους Ουαλούς απέναντι στην Λετονία. Ο Μουρ σκόραρε στο 41' το μοναδικό γκολ του αγώνα, βάζοντας τη χώρα του στη πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Λετονία παραμένει τελευταία αν κι έχει παίξει μόνο ένα ματς μέχρι στιγμής.

Τέλος, η Ρουμανία επικράτησε με 2-1 την Λευκορωσία, κάνοντας το 2/2, παραμένοντας στη δεύτερη θέση πίσω απ' την Ελβετία με ίσους βαθμούς. Δύο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για την ομάδα του Ιορντανέσκου. Στο 17' ο Στάντσιου έκανε το 1-0 και στο 19' ο Μπούρκα έδωσε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Οι Λευκορώσοι κατάφεραν να μειώσουν στο 86' με τον Μορόζοβ.