Τρομερός Κέιν: Ισοφάρισε ρεκόρ 16 ετών στη Μπάγερν που ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε ποτέ να «σπάσει»

Χάρι Κέιν & Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τρομερός Κέιν: Ισοφάρισε ρεκόρ 16 ετών στη Μπάγερν που ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε ποτέ να «σπάσει»

Κώστας Τόπας 08:07 - 04.02.2024

Ο Χάρι Κέιν σημείωσε το 24ο του γκολ στη Bundesliga στην πρώτη του σεζόν στη Γερμανία… και είναι μόλις Φεβρουάριος!

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε το 24ο γκολ του πρωταθλήματος της σεζόν συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε η Μπάγερν να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Γκλάντμπαχ και να πάρει τη νίκη με 3-1. 

Αφού ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Μόριτζ Νίκολας απέτυχε να διώξει με γροθιά τη σέντρα του Ραφαέλ Γκερέιρο, ο Κέιν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στην κενή εστία. Με αυτόν τον τρόπο, ισοφάρισε ένα ρεκόρ της Μπάγερν που έχει διατηρηθεί για απίστευτα 17 χρόνια.

Κανένας παίκτης της Μπάγερν δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στο ντεμπούτο του για τον σύλλογο από το σύμβολο της Ιταλίας Λούκα Τόνι, ο οποίος σκόραρε 24 φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2007/08 μετά τη μετακίνησή του από τη Φιορεντίνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Κέιν έχει ήδη ισοφαρίσει αυτόν τον απολογισμό και τώρα είναι επτά γκολ μπροστά στο μπροστινό μέρος της κούρσας για το Χρυσό Παπούτσια της σεζόν.

Η ομάδα του Τούχελ έχει ακόμα 14 παιχνίδια να παίξει, οπότε ο Άγγλος διεθνής φορ είναι σίγουρο ότι θα σπάσει αυτό το ρεκόρ αν δεν τραυματιστεί. Είναι ένα ρεκόρ που ακόμη και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να φτάσει, καθώς, παρά το γεγονός ότι σημείωσε κάποτε 41 γκολ σε μια σεζόν της Bundesliga, σκόραρε μόνο σε 17 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του, αφού υπέγραψε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με μεταγραφή ως ελεύθερος το 2014.

Ωστόσο, ο Πολωνός επιθετικός πήγε μόνο μία σεζόν όπου σκόραρε λιγότερα από 24 γκολ πριν φύγει για να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2022. Ο Κέιν από την άλλη, θα έχει πλέον σίγουρα στόχο να ξεπεράσει το ρεκόρ του Λεβαντόφσκι με 41 γκολ πρωταθλήματος σε μία μόνο σεζόν - αν και η μεγαλύτερη προτεραιότητα θα είναι η βοήθεια της Μπάγερν να φτάσει τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, τη Λεβερκούζεν, που είναι δύο βαθμούς μακριά.