Από τώρα στην Μπάγερν ο Μπράιαν Θαραγόθα, διακόπηκε ο δανεισμός του στη Γρανάδα

Από τώρα στη Μπάγερν Μονάχου ο Θαραγόθα

i

© Bayern Munich FC

Από τώρα στην Μπάγερν ο Μπράιαν Θαραγόθα, διακόπηκε ο δανεισμός του στη Γρανάδα

Πάνος Κορομηλάς 18:45 - 01.02.2024

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ο Μπράιαν Θαραγόθα, με τους Γερμανούς να τον διακόπτουν τον δανεισμό του στη Γρανάδα.

Η Μπάγερν Μονάχου από τον Δεκέμβριο είχε συμφωνήσει σε όλα με τη Γρανάδα για την απόκτηση του Μπράιαν Θαραγόθα. Ο Ισπανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για πέντε χρόνια με τους Βαυαρούς με την προοπτική να αγωνιστεί στην ισπανική ομάδα ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. 

«Ο Μπράιαν Θαραγόθα είναι ένας δυνατός, γρήγορος και ευκίνητος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές. Είναι απρόβλεπτος και πολύ καλός στις φάσεις ένας εναντίον ενός. Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας αυτή τη χρονιά και έχει αρκετή προοπτική. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη Γρανάδα για το υπόλοιπο της χρονιάς και κοιτάξει μπροστά ενόψει της ενσωμάτωσής του το καλοκαίρι με εμάς» ήταν τα λόγια του Κριστόφ Φρόιντ του αθλητικού διευθυντή των Βαυαρών, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας. 

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κίνγκσλεϊ Κομάν, που αναμένεται να τον αφήσει εκτός δράσης για ένα μεγάλο διάστημα της σεζόν. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι Γερμανοί αποφάσισαν να διακόψουν τον δανεισμό και να τον φέρουν από τώρα στο Μόναχο. 

Έτσι, ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη του στον σύλλογο και αναμένεται να αποτελέσει μια ακόμα επιθετική επιλογή στα χέρια του Τόμας Τούχελ

Στο πρώτο μισό της σεζόν, ο 22χρονος εξτρέμ ήταν βασικό μέλος της Γρανάδα, μετρώντας 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της La Liga, με έξι γκολ και δύο ασίστ. Οι Βαυαροί δαπάνησαν 13 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν, ενώ βρισκόταν στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Ισπανίας.