Κεντζιόρα: Ο ακραίος μπακ που έγινε στόπερ και πρωταγωνιστεί «αθόρυβα» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Κεντζιόρα

i

© Intime

Κεντζιόρα: Ο ακραίος μπακ που έγινε στόπερ και πρωταγωνιστεί «αθόρυβα» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:56 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 06.03.2024

Ο Τόμας Κεντζιόρα άρπαξε την ευκαιρία από τα... μαλλιά κι έγινε ένας πιστός «στρατιώτης» του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε στην πρώτη θέση και μπαίνει στα play offs με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τα πεπραγμένα του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, όπως είναι λογικό τα φώτα πέφτουν στους επιθετικούς. Οι Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς και Ντεσπόντοφ έκαναν τη διαφορά, ο επιβλητικός Μεϊτέ και ο σταθερός Οζντόεφ ξεχώρισαν με την παρουσία τους κι όπως αναμενόταν, βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Ωστόσο εκτός από αυτούς, υπάρχει ακόμη ένας παίκτης του Ράζβαν Λουτσέσκου που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, δεν κάνει πολύ... θόρυβο και πλέον είναι μία από τις πιο σταθερές επιλογές στην ενδεκάδα. Ο λόγος γίνεται για τον Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ανασταλτική γραμμή του Δικεφάλου, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες.

Ο νέος δανεισμός και η αλλαγή θέσης

Τον περασμένο Ιούλιο, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Τόμας Κεντζιόρα. Ο Πολωνός αμυντικός επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με νέο δανεισμό κυρίως για να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή στη θέση του δεξιού στόπερ πίσω από τον Εκόνγκ, έπειτα κι από τη φυγή του Ίνγκασον. Στα πρώτα ματς του καλοκαιριού τον είδαμε να παίρνει φανέλα βασικού ως δεξιός μπακ, όπως και την περσινή σεζόν, ωστόσο στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Τροστ Εκόνγκ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες σε ότι αφορά την προσαρμογή του κι έτσι ο Πολωνός χρειάστηκε από ακραίος μπακ να γίνει κεντρικός αμυντικός, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα... μαλλιά.

Η σπουδαία εμφάνισή του ως στόπερ στο Φάληρο, στη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό (2-4) και η σταθερότητα που έδειξε στο πλευρό του Κουλιεράκη ήταν το πρώτο «μήνυμα», ενώ το πρόσημο στη συνέχεια ήταν εξίσου θετικό.

Ο Πολωνός των μεγάλων γκολ

Μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, ο Κεντζιόρα μετράει 33 εμφανίσεις με τον Δικέφαλο στο στήθος, με απολογισμό 3 τέρματα. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος σκόραρε σε «μεγάλα» παιχνίδια, εκεί που η μπάλα... έκαιγε.

Αρχικά βρήκε δίχτυα στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη (1-2), όταν κι άνοιξε το σκορ κόντρα στην Άιντραχτ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το buzzer beater στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), το οποίο «λύτρωσε» τους ασπρόμαυρους.

Τέλος, το τρίτο γκολ του Πολωνού ήρθε στη ρεβάνς Κυπέλλου στη Λεωφόρο. Σε ένα ματς-θρίλερ με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, ο Κεντζιόρα διαμόρφωσε το 2-0 στην παράταση, ωστόσο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, αυτό δεν αποτέλεσε αρκετό...