Ανακοίνωσε τον Ίλιεφ η Κηφισιά

Ίλιαν Ίλιεφ

i

©Kifisia

Ανακοίνωσε τον Ίλιεφ η Κηφισιά

Κώστας Τσιακλής 20:53 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 23.08.2023

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Ίλιαν Ίλιεφ με τη μορφή δανεισμού από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Ίλιαν Ίλιεφ με τη μορφή δανεισμού από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Βούλγαρος μέσος αποτελεί την 15η καλοκαιρινή μεταγραφή της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Ο Ίλιεφ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Κύπρο, όπου κατέγραψε με τη φανέλα του Απόλλωνα 52 συμμετοχές με απολογισμό δύο γκολ και δύο ασίστ. Στο παρελθόν αγωνίστηκε επίσης στην Τσέρνο Μόρε Βάρνα της Βουλγαρίας και την Ακαδέμικα της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κηφισιάς: 

«Η ΠΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του Ίλιαν Ίλιεφ, με τη μορφή δανεισμού από τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Ίλιαν Ίλιεφ, ο οποίος αγωνίζεται ως μέσος, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1999 στη Φουνσάλ της Πορτογαλίας και είναι διεθνής με τη Βουλγαρία.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από την Τσέρνο Μόρε Βάρνα της Βουλγαρίας, ενώ το 2017 πήρε μεταγραφή για την Ακαδέμικα της Πορτογαλίας. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, πριν επιστρέψει στην Τσέρνο Μόρε Βάρνα.

Το 2021 μετακόμισε στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού, με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή μερικούς μήνες αργότερα. Στα δύο χρόνια που βρέθηκε στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο Ίλιαν Ίλιεφ έχει καταγράψει 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Με την Εθνική Ανδρών της Βουλγαρίας έχει 10 συμμετοχές, με το ντεμπούτο του να πραγματοποιείται στις 25 Μαρτίου 2021.

Η ΠΑΕ Κηφισιά τον καλωσορίζει στην οικογένειά της, του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία».

Από την άλλη η ανακοίνωση του Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρει τα εξής: «Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την Αθλητική Ένωση Κηφισιάς η οποία αγωνίζεται στη Superleague για τον μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή Ίλιαν Ίλιεφ».