Από την Αργεντινή με αγάπη - Ο Λομόνακο έδωσε τρίποντο παραμονής στον Παναιτωλικό

Από την Αργεντινή με αγάπη - Ο Λομόνακο έδωσε τρίποντο παραμονής στον Παναιτωλικό

Γιώργος Σακελλαρίου 21:54 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 13.04.2024

Με γκολ του Λομόνακο ο Παναιτωλικός πήρε το ντέρμπι παραμονής στην Καισαριανή με 1-0 κόντρα στην Κηφισιά.

Το ντέρμπι της παραμονής το υπέγραψε ο Σεμπαστάν Λομόνακο.

Ο 25χρονος Αργεντινός επιθετικός στην τρίτη του ευκαιρία στο ματς σκόραρε και χάρισε τεράστια νίκη στην ομάδα του. Ο Παναιτωλικός πέρασε από την Καισαριανή με 1-0 κόντρα στην Κηφισιά, την προσπέρασε στη βαθμολογία και πλέον η παραμονή είναι στα χέρια του.

Άγχος και ελάχιστες φάσεις

Η βαθμολογική σημασία του αγώνα ήταν τεράστια, το άγχος των παικτών μεγάλο κι έτσι δεν υπήρχε ρυθμός και πολλές φάσεις στο ματς. Οι ποδοσφαιριστές δεν πήραν ρίσκα, που μπορεί να οδηγούσαν σε λάθη. Στο 10’ ήταν άστοχο το σουτ του Ματέους Σάντος από δύσκολη θέση, έπειτα από κάθετη πάσα του Τσανάτζια.

Στο 25’ είχε την πρώτη του ευκαιρία ο Παναιτωλικός. Ο Τορεχόν από πλάγια αριστερά εντός περιοχής πλάσαρε και η μπάλα κατέληκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 26’ αδύναμο δεξί σουτ του Τσανάτζια εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε 4-5 μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι και στο 32’ το φάουλ του Χουάνπι με το αριστερό βρήκε στον Σολόα στο τείχος κι έφυγε κόρνερ.

Στο 44’ από λάθος του Ντίαζ, κάθετη του Ματέους Σάντος στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος δεξιά εντός περιοχής έκανε το δεξί πλασέ και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι στην πρώτη καλή στιγμή της Κηφισιάς στο ματς.

Τρίτη και φαρμακερή

Η πρώτη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την Κηφισιά. Στο 57’ σουτ του Ματέους εκτός περιοχής κόντραρε, γύρισμα από αριστερά του Μπιφουμά, δεξί σουτ του Οζέγκοβιτς από το ύψος του πέναλτι η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 60’ πλησίασε στο γκολ ο Παναιτωλικός. Συνεργασία Τορεχόν, Χουάνπι και δεξί σουτ του Λομόνακο αριστερά στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 63’ πάλι ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έκανε ντρίμπλα κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βαφέα κι έφυγε κόρνερ.

Η τρίτη, όμως, ήταν και φαρμακερή για τον Λομόνακο. Ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στο ματς τον Ζοάο Πέδρο κι αυτός στο 70’ πέρασε εκπληκτική κάθετη στον Λομόνακο, ο οποίος έφυγε τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο, δεν τον πρόλαβε ο Σνάιντερλεν και με αριστερό πλασέ έκανε το 0-1.

Η Κηφισιά, όπως ήταν αναμενόμενο, πίεσε για την ισοφάριση. Στο 77’ αριστερό σουτ του Οζέγκοβιτς από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Τσάβες και στο επόμενο λεπτό έκανε το ίδιο σε σουτ του Χουάνπι ο Αναγνωστόπουλος.

Στο 80’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-1. Κόρνερ από δεξιά του Σάντος, πρώτη κεφαλιά του Σνάιντερλαν στο δεύτερο δοκάρι, δεύτερη του Παπασάββα στη μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ταμπίτζε στη γραμμή της εστίας και μπλόκαρε ο Τσάβες.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (82’ Νίνης), Βαφέας, Σολόα, Σνάιντερλεν, Τζανάτζια, Κλωναρίδης (46’ Παπασάββας - 83' Τεττέη), Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά (82’ Μενέντες), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (93' Τσιγγάρας), Χουάνπι (85’ Χατζηθεοδωρίδης), Λομόνακο (85’ Ντουάρτε), Ντίαζ (62’ Ζοάο Πέδρο).