Η γκολάρα του Γκλάβτσιτς διατήρησε τον Βόλο φαβορί για την παραμονή

Η γκολάρα του Γκλάβτσιτς διατήρησε τον Βόλο φαβορί για την παραμονή

Γιώργος Σακελλαρίου 19:33 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 13.04.2024

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές με Αθανασίου και Αντζέλσκι, αλλά ο Βόλος πήρε τον βαθμό με το τελικό 2-2 με τα γκολ των Γκαρσία και Γκλάβτσκιτς.

Ο Βόλος μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού κρατάει την παραμονή στα χέρια του.

Στο ματς με τον αδιάφορο Ατρόμητο γνώριζε ότι μία νέα νίκη θα τον έκανε να νιώθει ακόμα πιο άνετα. Η ομάδα του Σάσα Ίλιτς, όμως, είχε τις στιγμές της, προηγήθηκε δύο φορές, αλλά οι Βολιώτες είχαν την απάντηση κι έφτασαν στο τελικό 2-2, με γκολ από στατικές φάσεις. Από πέναλτι, έστω και με τη δεύτερη προσπάθεια, του Γκαρσία και φοβερή εκτέλεση φάουλ του Γκλάβτσιτς. Ο βαθμός δεδομένα δεν αρέσει στον Βόλο, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς κι αυτός είναι χρήσιμος.

Φοβερή αντεπίθεση και 0-1

Ο Βόλος είχε μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, επομένως είχε και περισσότερη διάθεση να επιτεθεί. Στο 4’ δεξί σουτ του Ασεχνούν εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ, ενώ στο 9’ σημειώθηκε η πρώτη τελική στον στόχο, όταν το δεξί πλασέ εκτός περιοχής του Γκαρσία, μπλόκαρε ο Μαρκετζάνι.

Στο 17’ κεφαλιά του Καλογερόπουλου κόντραρε κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαρκετζάνι. Στην εξέλιξη του κόρνερ, ο Ατρόμητος έβγαλε άμυνα και τρομερή αντεπίθεση στην οποία κι έγινε το 0-1. Ο Βρακάς εκτός περιοχής της ομάδας του έδωσε στον Καμαρά, αυτός από τον άξονα δεξιά στον Αντζιέλσκι, ο οποίος έστρωσε στον Αθανασίου κι αυτός με δεξί πλασέ από το όριο της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Κόβατς για το 0-1.

Πέναλτι και 1-1

Ο Βόλος σάστισε από το γκολ και οι Περιστεριώτες έβγαιναν πιο άνετα στην επίθεση. Στο 37’ δεξί σουτ του Βρακά απο το ύψος του πέναλτι κόντραρε στον Λούνα και στη συνέχεια νέο δεξί σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Καμαρά κόντραρε ο Ντε Καμπς. Στο 41’ ο Τριμμάτης γύρισε από δεξιά, ο Βαλένσια σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Σιέλη και μπλόκαρε ο Κόβατς.

Στο 45’ ο Μαλούτας έδειξε πέναλτι σε κράτημα του Αθανασίου στον Γκαρσία, έπειτα από σέντρα του Λούνα από αριστερά και ο Βόλος δεν άφησε να χαθεί η ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 45’+2’ ο Γκαρσία εκτέλεσε το πέναλτι, ο Μαρκετζάνι απέκρουσε στη δεξιά γωνία, αλλά ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε.

Η ομάδα της Μαγνησίας είχε ψυχολογία από την ισοφάριση και απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49’ γύρισμα του Μπερτόγλιο από αριστερά, το αριστερό σουτ του Ντε Καμπς από το όριο της μεγάλης περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 58’ ο Μπερτόγλιο έδωσε στον Κόμπα, αυτός στη μεγάλη περιοχή κόπηκε και στη συνέχεια ο Ασεχνούν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί σουτ κι απέκρουσε εκπληκτικά στην αριστερή γωνία σε κόρνερ ο Μαρκετζάνι.

Νέο πέναλτι και 1-2

Στο 65’ σε κόρνερ του Βρακά από αριστερά, ο Αντζιέλσκι στη μικρή περιοχή εκτέλεσε και η μπάλα κόντραρε στον Σιέλη κι έφυγε κόρνερ. Στην πραγματικότητα, όμως, βρήκε στο απλωμένο αριστερό χέρι του Σιέλη. Ο Ζαμπαλάς κάλεσε τον Μαλούτα στο VAR, ο οποίος είδε την παράβαση κι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αντζιέλσκι ανέλαβε την εκτέλεση και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-1 της ομάδας του Περιστερίου.

Γκολάρα και 2-2

Οι γηπεδούχοι έπρεπε ξανά να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Στο 78’ άγγιξε το 2-2 ο Βόλος. Σέντρα από δεξιά του Μύγα, κεφαλιά του Σιέλη στη μικρή περιοχή, απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Μαρκετζάνι. Στο 80’, όμως, έγινε το 2-2. Ο Βόλος κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής σε μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στον Γκαρσία. Ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 2-2.

Στο 92' είχε ευκαιρία η ομάδα της Μαγνησίας. Αριστερό σουτ του Ασεχνούν εντός περιοχής, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μαρκετζάνι. Το ματς έκλεισε με φάση για τον Ατρόμητο. Στο 96' ο Κόβατς είπε όχι στην κεφαλιά του Τζαβέλλα.

Μπέος: «Ο Μάνταλος ασελγεί εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:33 - 11.04.2024

Μπέος: «Ο Μάνταλος ασελγεί εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου, ενώ ευχήθηκε στον Παναιτωλικό «ο Θεός να βάλει το χέρι του» μετά τον ορισμό Διαμαντόπουλου.

Ο MVP

Φυσικά ο Νεμάνια Γκλάβτσιτς, ο οποίος με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στην γκολάρα του Σέρβου μεσοεπιθετικού από τη στιγμή που διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (89’ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς, Μπερτόγλιο (71’ Τρουιγέ), Κόμπα, Ασεχνούν (93' Ποπέσκου), Γκαρσία.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Κούντε (97' Καραμάνης), Γκονζάλες, Καμαρά, Βαλένσια, Αντζιέλσκι (71’ Βέργος), Βρακάς (81’ Ρομπάιγ).