Ο Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε τους πέντε πιο δύσκολους παίκτες που είχε διαιτητεύσει

Μαρκ Κλάτενμπεργκ

i

©Intime

Ο Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε τους πέντε πιο δύσκολους παίκτες που είχε διαιτητεύσει

Κώστας Τσιακλής 12:55 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 11.07.2023

Ο πρώην διαιτητής της Premier League και αρχιδιαιτητής στη Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αποκάλυψε τους πέντε πιο δύσκολους παίκτες σε συμπεριφορά που είχε να διαιτητεύσει.

Ο πρώην διαιτητής της Premier League και αρχιδιαιτητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αποκάλυψε τους πέντε πιο δύσκολους ποδοσφαιριστές που είχε να διαιτητεύσει. Παράλληλα ανφέρθηκε και στην ιδιαίτερα καλή σχέση του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν για πολλά χρόνια διαιτητής στην Premier League και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ στη συνέχεια ορίστηκε και ως αρχιδιαιτητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Άγγλος συνηπήρξε με πολλούς ποδοσφαιριστές και αποκάλυψε τους πέντε πιο δύσκολους που είχε να αντιμετωπίσει.

Ο πρώτος όχι όμως και ο χειρότερος στη λίστα του Κλάτενμπεργκ είναι ο αήττητος πρωταθλητής με την Άρσεναλ, Γενς Λέμαν. Το περίεργο σε αυτό είναι ότι ο Γερμανός ήταν τερματοφύλακας. «Συνήθιζα να βρίσκω τόσο σκληρή δουλειά από τον Γενς Λέμαν. Ήταν πάντα δύσκολος γιατί πάντα γκρίνιαζε για παίκτες που πατούσαν τα δάχτυλά του στην περιοχή του πέναλτι.

Οι σέντερ φορ πάντα προσπαθούσαν να τον κλείσουν. Έμπαινε ένα κόρνερ και του έδιναν λίγο ώθηση, έσπρωχνε παίκτες και τσακώνονταν με τους διαιτητές. Ήταν πάντα δύσκολος», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Λέμαν.

Ακολούθως ο Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε στο θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, λέγοντας: «Το βρήκα δύσκολο να διαιτητεύσω εκείνη την εποχή του Φέργκι γιατί πάντα προσπαθούσε να παίζει παιχνίδια μυαλού. Προσπάθησε να μπει κάτω από το δέρμα σου, μάλλον για να πάρει την επόμενη απόφαση.

Ο Ρίο ήταν τόσο δύσκολος παίκτης να διαιτητεύσεις καθώς ήταν πάντα στο πρόσωπό σου. Όταν μεγάλωσα και έγινα λίγο πιο σοφός, μάλλον μας άφησε περισσότερο μόνους».

Τα επόμενα δύο ονόματα δεν θα μπορούσαν με τίποτα να λείπουν από τη σχετική λίστα. Ο λόγος φυσικά για τους Πέπε και Ρόι Κίν. Για τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό ο Κλάτενμπεργκ ανέφερε τα εξής: «Είχα αγώνα με τον Πέπε στον τελικό του Champions League το 2016. Ήταν ένας τύπος που ήταν πάντα δύσκολος γιατί προσπαθούσε να πλαισιώσει πράγματα και να προκαλέσει τους επιθετικούς για να τους αποβάλει, κάτι που δεν είναι πάντα καλό όταν προσπαθείς να διαιτητεύσεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Όσο αφορά τον εκρηκτικό Ρόι Κίν ο παλαίμαχος διαιτητής είπε: «Ο Ρόι ήταν σωματικός, σκληρός και δεν μπορούσες να τον εμπιστευτείς. Κοιτάξτε το τάκλιν στον Άλφ-Ίνγκε Χάαλαντ για παράδειγμα. Ποτέ δεν ήξερες τι θα έκανε μετά».

Ο πιο δύσκολος παίκτης κατά τη γνώμη του Κλάτενμπεργκ ήταν ο Γκρεγκ Μπέλαμι που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Για τον Ουαλό ο Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε: «Ο χειρότερος και το πίστευα εδώ και χρόνια ήταν ο Μπέλαμι. Ήταν ο πιο εκνευριστικός παίκτης στον αγωνιστικό χώρο - και εκνευριζόταν και έξω από αυτό.

Ήταν εντελώς αγενής και δεν είχε σημασία τι του έλεγες. Έκανα λάθη εναντίον του, αλλά αυτό που σου έλεγε δεν ήταν αποδεκτό. Οι άνθρωποι λένε ότι έπρεπε να τον είχες αποβάλω για βουτιά. Τον προειδοποίησα στη Μπόλτον για βουτιά και ήταν ένα κραυγαλέο πέναλτι. Ήταν ένας τύπος με τον οποίο δεν τα πήγαινα καλά».

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ μίλησε για την ιδιαίτερα καλή σχέση που είχε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που αντιμετώπιζε όλους τους ποδοσφαιριστές ανεξαιρέτως επιπέδου. «Θυμάμαι που είδα τον Τιερί Ανρί και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν μπήκε για πρώτη φορά στην Premier League, και σκέφτηκα «πόσο καλοί είναι αυτοί;

Τους αντιμετώπισα το ίδιο όπως σε όλους τους άλλους. Και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που είχα μια ζεστή σχέση με πολλούς μεγάλους παίκτες, ειδικά με ανθρώπους όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο – ξέρετε πώς ήταν στο τέλος, όταν προσπαθούσε να μας αρπάξει ανεβαίνοντας για το μετάλλιό μου στο Euro.

Υπήρχε πολύς σεβασμός εκεί. Είχα μια υπέροχη σχέση με τον Ρονάλντο. Και όταν έχεις καλή σχέση μαζί τους στο γήπεδο, σου κάνουν τη ζωή τόσο εύκολη. Αντιμετώπισα τους παίκτες ακριβώς το ίδιο αν ήταν στη βάση, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ή στο κορυφαίο επίπεδο. Νομίζω ότι άρεσε στους επαγγελματίες παίκτες αυτό, δεν τους άρεσε να τους μιλούν», είπε χαρακτηριστικά.