Κλάτενμπεργκ για την αγκωνιά του Χατζηδάκη: «Οι παίκτες μπορούν να ωθήσουν τους διαιτητές στα όριά τους»

Αγκωνιά Χατζηδάκη σε Ρόμπερτσον

i

©print screen

Κλάτενμπεργκ για την αγκωνιά του Χατζηδάκη: «Οι παίκτες μπορούν να ωθήσουν τους διαιτητές στα όριά τους»

Θάνος Λυμπερόπουλος • 09:25 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΚΕΔ της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πήρε θέση για την αγκωνιά που έριξε ο επόπτης Χατζηδάκης στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ, εις βάρος του Ρόμπερτσον.

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο σκηνικό πραγματοποιήθηκε χτες στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ μετά την λήξη του αγώνα, έχοντας ελληνικό «άρωμα».

Στο τέλος της αναμέτρησης κι ενώ οι δύο ομάδες κατευθύνονταν στα αποδυτήρια μετά από ένα δραματικό φινάλε, ο Άντι Ρόμπερτσον είχε έναν έντονο διάλογο με τον Έλληνα επόπτη, Κώστα Χατζηδάκη. Ο δεύτερος μάλιστα, επιχείρησε να ρίξει αγκωνιά στον αριστερό οπισθοφύλακα της Λίβερπουλ χωρίς ωστόσο να τον πετυχαίνει.

Η Ένωση Επαγγελματιών Διαιτητών στην Αγγλία, αναμένεται να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται έρευνα σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό κι ο άλλοτε πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πήρε θέση λέγοντας: 

«Οι παίκτες μπορούν να ωθήσουν τους αξιωματούχους στα όριά τους. Μπορούν να προκαλέσουν σε σημείο που πιθανόν να μπεις στον πειρασμό να ανταποδώσεις. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. 

Σίγουρα όχι σωματικά. Ο Χατζηδάκης το έκανε και τώρα ο κόσμος θα ζητήσει την αποβολή του, δεδομένου ότι ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς της Φούλαμ θα χάσει οκτώ αγώνες επειδή έσπρωξε τον διαιτητή Κρις Κάβανα τον περασμένο μήνα».