Κλήρωση ΕURO 2024: Με την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο και Τουρκία, Τσεχία η Εθνική Ελλάδας - Οι έξι όμιλοι της διοργάνωσης

Κλήρωση ΕURO 2024: Με την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο και Τουρκία, Τσεχία η Εθνική Ελλάδας - Οι έξι όμιλοι της διοργάνωσης

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:51 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 02.12.2023

Η Ελλάδα αν περάσει στο Euro 2024 θα βρεθεί στον έκτο όμιλο με Πορτογαλία, Τσεχία, Τουρκία.

Η Ελλάδα έχει μπροστά της τον Μάρτιο δύο τελικούς.

Ο πρώτος είναι στις 21 Μαρτίου 2024 στην OPAP Arena με το Καζακστάν. Αν προκριθεί, τότε στις 26 του ίδιου μήνα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του άλλου ζευγαριού στον δεύτερο ημιτελικό, των playoffs του Nations League, ανάμεσα σε Γεωργία και Λουξεμβούργο.

Η Εθνική μας ομάδα, όμως, στη σημερινή κλήρωση για τους ομίλους του Euro 2024, έμαθε και τους αντιπάλους της. Εφόσον προκριθεί, θα βρίσκεται στον έκτο όμιλο με την Πορτογαλία. Εκτός από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεχειλίζει από ποιότητα θ’ αντιμετωπίσει τους γείτονες Τούρκους και την Τσεχία. Ένας όμιλος με εξαιρετικά δυνατούς αντιπάλους, αλλά που δίνει τη δυνατότητα για την πρόκριση. Δεν είναι καταδικασμένη η Ελλάδα.

Από τους υπόλοιπους ομίλους ξεχωρίζουν οι μάχες Ιταλίας – Ισπανίας για τον δεύτερο όμιλο, ενώ στον τέταρτο θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες Γαλλία και Ολλανδία, όπως και στα προκριματικά, εκεί που ήταν παρούσα και η «γαλανόλευκη». 

Αναλυτικά οι έξι όμιλοι του EURO 2024:

1ος όμιλος

Γερμανία

Ουγγαρία

Σκωτία

Ελβετία

2ος όμιλος

Ισπανία

Αλβανία

Κροατία

Ιταλία

3ος όμιλος

Αγγλία

Δανία

Σλοβενία

Σερβία

4ος όμιλος

Γαλλία

Αυστρία

Ολλανδία

Νικητής play-off A (Πολωνία - Ουαλία, Φινλανδία - Εσθονία)

5ος όμιλος

Βέλγιο

Ρουμανία

Σλοβακία

Νικητής play-off B (Ισραήλ - Βοσνία, Ουκρανία - Ισλανδία)

6ος όμιλος

Πορτογαλία

Τουρκία

Τσεχία

Νικητής play-off C (Ελλάδα - Καζακστάν, Γεωργία - Λουξεμβούργο)

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση θα κάνει σέντρα στην «Allianz Arena» του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ ένα μήνα αργότερα ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Olympiastadion» του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.