Αναστατωμένος ο Κλοπ με τις μεταγραφές της Σαουδικής Αραβίας: «Τα απεριόριστα χρήματα είναι πρόβλημα» (vid)

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Αναστατωμένος ο Κλοπ με τις μεταγραφές της Σαουδικής Αραβίας: «Τα απεριόριστα χρήματα είναι πρόβλημα» (vid)

Κώστας Τόπας 11:08 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 19.08.2023

Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν επικριτικός για τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας σε αυτή τη μεταγραφική αγορά.

Αναστατωμένος ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο προπονητής της Λίβερπουλ είδε την Τσέλσι να μποϊκοτάρει δύο από τις μεταγραφές του, τον Ρομέο Λάβια, για τον οποίο έβαλε σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι και τον Μοϊσέζ Καϊσέδο, για τον οποίο πρόσφεραν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το παράπονο του Γερμανού προπονητή δεν είναι μόνο με τους «μπλε». Ο Γιούργκεν Κλοπ τα έχει βάλει με τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας για τις επενδύσεις που κάνουν το φετινό καλοκαίρι στις μεταγραφές. Το αραβικό ποδόσφαιρο έχει καταφέρει να πάρει μεγάλα αστέρια της Ευρώπης δαπανώντας εκατομμύρια, μια συγκυρία που ανησυχεί τις ομάδες της γηραιάς ηπείρου.

Η Λίβερπουλ έχασε σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, τον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο, τον Τζόρνταν Χέντερσον και τον Φαμπίνιο οι οποίοι μετακόμισαν στην Σαουδική Αραβία, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και για άλλους παίκτες όπως ο Άλισον Μπέκερ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κλοπ ήταν επικριτικός για τα χρήματα που βάζει στο ταμπλό το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας.

«Δεν είναι ότι είναι πιο δύσκολο να προσελκύσεις έναν ποδοσφαιριστή, είναι ότι όλα είναι πιο περίπλοκα τώρα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι διαφορετικά φέτος. Είναι πολύ δύσκολο για έναν κανονικό σύλλογο να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με άλλες ομάδες. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά τα πράγματα είναι έτσι. Η Σαουδική Αραβία δεν το κάνει εύκολο και επίσης η μεταγραφική αγορά μας κλείνει αυτόν τον μήνα, αλλά άλλες είναι ακόμα ανοιχτές. Τα απεριόριστα χρήματα είναι ένα πρόβλημα.. Τι μπορούμε να κάνουμε; Θα ήταν ωραίο αν κάποιος μπορούσε να βρει μια λύση ή έναν κανονισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Κλοπ.