Ανακοίνωσε τον Έντο η Λίβερπουλ

Γουατάρου Έντο

i

©PrtScr

Ανακοίνωσε τον Έντο η Λίβερπουλ

Κώστας Τσιακλής 17:21 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 18.08.2023

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γουατάρου Έντο από τη Στουτγκάρδη.

Η Λίβερπουλ προχώρησε σε ακόμα μια μεταγραφή στη μεσαία γραμμή. Οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γουατάρου Έντο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μακράς διάρκειας.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μεταγραφικό παζάρι αφού έχουν ήδη γίνει αρκετές προσθαφαιρέσεις στη μεσαία γραμμή. Η Λίβερπουλ αγόρασε τους Αλέξις ΜακΆλιστερ και Ντομινίκ Σομποζλάι από Μπράιτον και Λειψία αντίστοιχα ωστόσο παραχώρησε μεταξύ άλλων τους Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο.

Με τη θέση του αμυντικού χαφ να είναι κενή η Λίβερπουλ προσπάθησε να αποκτήσει τους Μόισες Καϊσέδο και Ρομέο Λάβια ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού και οι δύο κατέληξαν στην Τσέλσι. Τελικά οι «κόκκινοι» συμφώνησαν με τη Στουτγκάρδη στα 19 εκατομμύρια ευρώ για τον Γουτάρου Έντο και ανακοίνωσαν την Παρασκευή (18/08) την απόκτηση του.

Ο Έντο παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και είπε μεταξύ άλλων πως είναι ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή του και ανυπομονεί να αγωνιστεί στο «Άνφιλντ». Συγκεκριμένα ο 30χρονος Ιάπωνας ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, αυτό είναι το όνειρό μου. Ήταν πάντα όνειρο για μένα να αγωνιστώ στην Premier League με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Θα είναι η πρώτη φορά για μένα που θα παίξω στο Άνφιλντ. Ανυπομονώ να παίξω εκεί μπροστά στους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Παίζω στη θέση "6" και είμαι περισσότερο αμυντικός παίκτης. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα αμυντικά και θα έχω μία καλή οργάνωση του παιχνιδιού στο κέντρο. Αυτή είναι η δουλειά μου».

Η Λίβερπουλ φέρεται να προσπαθεί να αγοράσει ακόμα έναν αμυντικό χαφ ωστόσο για την ώρα παραμένει άγνωστο αν θα τα καταφέρει. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε τη νέα σεζόν με ισοπαλία κόντρα στην Τσέλσι (1-1) και το Σάββατο (19/08) θα υποδεχθεί τη Μπόρνμουθ με μοναδικό στόχο τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα ως αμυντικός χαφ είχε αγωνιστεί ο Αλέξις ΜακΆλιστερ.

Ο Έντο από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Bundesliga ήταν εμπλεκόμενος στις περισσότερες μονομαχίες ενώ ήταν και ο παίκτης που κέρδισε τη μπάλα περισσότερες φορές. Επίσης ήταν ο δεύτερος στην κατηγορία των τάκλιν. Τέλος την περασμένη σεζόν σημείωσε πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του.