Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατήγγειλε ρατσιστική ενέργεια κατά του γιο του από παίκτη της Γιουβέντους

Τζιμπρίλ Σισέ

i

©Intime

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατήγγειλε ρατσιστική ενέργεια κατά του γιο του από παίκτη της Γιουβέντους

Κώστας Τόπας 09:48 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 19.08.2023

Σε μήνυμα που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Τζιμπρίλ Σισέ κατήγγειλε μια ρατσιστική πράξη που σημειώθηκε στον γιο του κατά τη διάρκεια αγώνα U16 μεταξύ Γιουβέντους και Λίβερπουλ.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ παρακολουθεί με προσοχή την καριέρα του γιου του, Κλέι. Στα 15 του, ο νεαρός παίζει με την ομάδα U16 της Λίβερπουλ η οποία αντιμετώπισε τη Γιουβέντους στο τουρνουά Next Generation Trophy, κοντράροντας παράλληλα πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Με μήνυμά του στα κοινωνικά του δίκτυα, ο πρώην επιθετικός των «Reds» κατήγγειλε μια ρατσιστική πράξη κατά τη διάρκεια αγώνα.

Σύμφωνα με το «Il Mattino», μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Γιουβέντους U16 πήγε στα αποδυτήρια τον παίκτη που πρόφερε αυτή τη ρατσιστική προσβολή για να του ζητήσει να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από το θύμα. Η «Gazzetta dello Sport» διευκρινίζει ότι η ενέργεια έγινε στο τέλος του αγώνα και ότι ο παίκτης της Λίβερπουλ, δηλαδή ο γιος του Σισέ, θα είχε φύγει από το γήπεδο μετά από προσβολή. Μόνο που ο διαιτητής σφύριξε την ίδια στιγμή, κάτι που προκάλεσε μια στιγμή σύγχυσης. Στη συνέχεια, οι νεαροί παίκτες της Λίβερπουλ αρνήθηκαν να δώσουν τα χέρια με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι δεν κατανοούσαν πλήρως την κατάσταση.

«Γιουβέντους καλύτερα να κάνεις κάτι ΤΩΡΑ. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», σχολίασε χαρακτηριστικά στα social media ο άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού για να συνεχίσει λέγοντας: «Τώρα αυτό είναι ως εδώ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Λίβερπουλ εναντίον της Γιουβέντους U16 (ο γιος μου ο Πρίγκιπας Σισέ) ένα παιδί από τη Γιουβέντους αποκάλεσε ένα άλλο από τη Λίβερπουλ «νέγρο». Το staff της Λίβερπουλ έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι. Γιουβέντους, τι θα κάνεις τώρα; Είναι κρίμα. Ένα 15χρονο παιδί. Η Γιουβέντους πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά και τώρα είναι κρίμα».