Κλοπ: «Ο αγώνας με την Τότεναμ πρέπει να γίνει ξανά» (vid)

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Κλοπ: «Ο αγώνας με την Τότεναμ πρέπει να γίνει ξανά» (vid)

Κώστας Τόπας 08:07 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:07 - 05.10.2023

Ο Γιούργκεν Κλοπ ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ (2-1), στον οποίο ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Λουίς Ντίας.

Η Λίβερπουλ γνώρισε μια συντριπτική ήττα με 2-1 από την Τότεναμ σε ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι γεμάτο VAR το περασμένο Σάββατο (30/09). Οι διαιτητές του VAR απέτυχαν να κατακυρώσουν το γκολ στον Λούις Ντίας αφού ακυρώθηκε για ανύπαρκτο οφσάιντ, κάτι που αναγνωρίστηκε ως «ανθρώπινο λάθος», αφού ο διαιτητής που ήταν υπεύθυνος για το VAR είπε «full check» (ολοκλήρωση ελέγχου) χωρίς να αντιληφθεί ότι το γκολ είχε ακυρωθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ δεν έχει ζητήσει να επαναληφθεί το παιχνίδι, αλλά οι κανόνες της Premier League αναφέρουν ότι μια τέτοια απόφαση είναι δυνατή. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει ο αθλητικός δικηγόρος Στίβεν Τέιλορ Χιθ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να καταλήξει να πιέζει για να επαναληφθεί το παιχνίδι της εναντίον των «σπιρουνιών».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι ο αγώνας με τα «σπιρούνια» πρέπει να γίνει ξανά...

«Δεν το έκαναν επίτηδες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Ήταν ένα λάθος, ένα προφανές λάθος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν λύσεις. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει επανάληψη, αλλά μάλλον δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου.

«Σε μια κατάσταση όπως αυτή, ένα πραγματικό, τεράστιο λάθος με πολλούς ανθρώπους να εμπλέκονται, πρέπει να το διορθώσεις εκείνη τη στιγμή. Αλλά προφανώς οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι δεν είναι αυτό που μπορούν να κάνουν. Ωραία, τότε ας αλλάξουμε τους κανόνες για την επανάληψη του αγώνα», συμπλήρωσε ο Γερμανός τεχνικός.

«Δεν είμαι θυμωμένος μαζί τους, καθόλου. Δεν πρέπει να τους κυνηγάμε. Έκαναν ένα λάθος και είμαι σίγουρος ότι ένιωσαν απαίσια γι' αυτό. Στο τέλος, θα το διορθώσουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά εγώ πιστεύω σε αυτό. Έγιναν λάθη, δεν θα έπρεπε, αλλά έτσι είναι. Είναι μια χαρά. Το βασικό είναι να μάθουμε από αυτό, να βρούμε μια λύση πώς να το αντιμετωπίσουμε.

Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ (vid)
PREMIER LEAGUE

13:22 - 04.10.2023

Η Λίβερπουλ μπορεί να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με την Τότεναμ (vid)

Η Premieer League μπορεί να πάρει την απόφαση να επαναλάβει την Τότεναμ εναντίον της Λίβερπουλ εάν μια ορισμένη επιτροπή αποφασίσει ότι οι διαιτητές του αγώνα και το VAR παραβίαζε τους νόμους του αγώνα μετά το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίαζ.

Η λύση για μένα δεν είναι μόνο η βελτίωση της διαδικασίας. Τα πράγματα χρειάζονται όσο χρόνο χρειάζονται. Τα προβλήματα είναι προφανή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις», κατέληξε ο Κλοπ.