Κοινή δήλωση Κλοπ - Τεν Χαχ για τα συνθήματα: «Μη βρίζετε νεκρούς»

Κλοπ - Τεν Χαχ

i

Photo by Clive Brunskill/Getty Images/Ideal Images

Κοινή δήλωση Κλοπ - Τεν Χαχ για τα συνθήματα: «Μη βρίζετε νεκρούς»

Κώστας Τσιακλής 13:52 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 04.03.2023

Τόσο ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, όσο και ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, ζήτησαν από τους οπαδούς τους να μηντραγουδήσουν συνθήματα για τα θύματα των τραγωδιών.

H Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Κυριακή (05/03 18:30) τη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ, στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League. Οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιούργκεν Κλοπ και Έρικ Τεν Χαχ, με κοινή δήλωση τους, ζήτησαν από τους οπαδούς των ομάδων τους να μην φωνάξουν συνθήματα, που είναι συνδεδεμένα με τις τραγωδίες του Μονάχου, του Χέιζελ και του Χίλσμπορο.

Πρώτα αναφέρεται η δήλωση του προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος λέει: «Ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν την αντιπαλότητα της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ τόσο ξεχωριστή, είναι ότι είναι παθιασμένη και κανείς δεν πρέπει να θέλει να το αλλάξει αυτό. Αλλά την ίδια ώρα όταν η αντιπαλότητα γίνεται πολύ έντονη, μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες που δεν είναι καθόλου καλές για κανέναν και δεν το έχουμε ανάγκη αυτό.

Θέλουμε τον θόρυβο σας; Θέλουμε όνως την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρική σε αυτήν την περίσταση. Αυτό που δεν θέλουμε είναι οτιδήποτε το ξεπερνάει, ειδικά αυτό το είδος συνθημάτων, τα οποία δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.

Αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε το πάθος και να αποβάλουμε το δηλητήριο, θα είναι πολύ καλύτερα για όλους».

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, με τη σειρά του αναφέρει : «Η αντιπαλότητα μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ είναι μια από τις ισχυρότερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι αγαπάμε το πάθος των φιλάθλων όταν οι ομάδες μας συναντιούνται, αλλά υπάρχουν κάποιες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η απώλεια της ζωής που σχετίζεται με οποιαδήποτε τραγωδία για να κερδίσει μια ομάδα βαθμούς και είναι καιρός να σταματήσει αυτό. Οι υπέυθυνοι τέτοιων περιστατικών αμαυρώνουν όχι απλά τη φύση των συλλόγων μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικά τις φήμες των ιδίων, των οπαδών και των υπέροχων πόλεων μας.

Εκ μέρος των παικτών μου, των συνεργατών μου και εμένα, ζητάμε από τους οπαδούς μας να επικεντρωθούν στο να στηρίξουν την ομάδα την Κυριακή, εκπροσωπόντας τον σύλλογο μας με τον καλύτερο τρόπο».