Κωνσταντινίδης: «Πρέπει να νικήσουμε όλα τα ματς ως το τέλος»

Παντελής Κωνσταντινίδης

i

©intime

Κωνσταντινίδης: «Πρέπει να νικήσουμε όλα τα ματς ως το τέλος»

Μάνος Τσαλγατίδης 11:13 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 29.05.2024

Όσα δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης.

Ο άμεσως συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης μίλησε στην κάμερα της NOVA για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σωματική και πνευματική προετοιμασία της ομάδας, αλλά και στο τραπέζι των «ασπρόμαυρων» πριν το ματς.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Νομίζω ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί πολύ καλά για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα προηγούμενα, αλλά και τα επόμενα, που έρχονται στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Κρίσιμα. Πολύ σημαντικά. Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές πάντα ο στόχος είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε και με την ΑΕΚ, να είμαστε συγκεντρωμένοι, πανέτοιμοι, ψυχικά και σωματικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το τι οδήγησε στις τελευταίες κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ:

«Σε μια πολύ καλή αγωνιστική περίοδο, καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι μόνιμα σε τοπ αγωνιστική κατάσταση. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Στους πολλούς συνεχόμενους αγώνες που μπορεί να έχει μια ομάδα. Στην πίεση που υπάρχει μόνιμα στα παιδιά γιατί είναι σε μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Αυτό δημιουργεί μια πίεση εκ των πραγμάτων. Μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν μπορείς να προπονηθείς. Δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών και έτσι δεν μπορείς να προπονηθείς όπως θέλεις και να προετοιμάσεις την ομάδα. Αυτοί οι παράγοντες είναι που νομίζω ότι οδηγούν στο να βλέπουμε ότι καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε φόρμα

Τώρα, επειδή στην ουσία μιλάμε για το τελευταίο παιχνίδι με την Λαμία, κυρίως, πολλές φορές οι ομάδες οι οποίες έχουν την ποιότητα και χωρίς να παίζουν ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίζουν τα παιχνίδια με 1-2-3 ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται σε αυτά τα παιχνίδια. Έτσι παίρνουν αυτά τα ματς. Πιστεύω ότι αν σκοράραμε πρώτοι η Λαμία δεν είναι στο στυλ της να ανοιχτεί και να παίξει ποδόσφαιρο. Μετά ίσως θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά γκολ. Δυστυχώς εμείς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις 2-3 ευκαιρίες πριν σκοράρει η Λαμία, για να κάνουμε πιο εύκολο το παιχνίδι για μας.

Όλα αυτά βέβαια δε σημαίνει ότι η ομάδα έχει αγωνιστικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε την καταστροφολογία. Να προβληματιστούμε και να πούμε ότι έχει συμβεί κάτι φοβερό. Δεν έχει συμβεί τίποτα παράξενο και φοβερό. Με την ΑΕΚ πιστεύω ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη, θα δείξει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει ίδιο πρόσωπο, στην ίδια περίοδο με πέρυσι:

«Αυτά είναι συγκυριακά. Και μέσα στη διάρκεια της σεζόν υπάρχουν περίοδοι που οι ομάδες δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο ή όπως έχουν συνηθίσει να παίζουν. Το θέμα είναι να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίζεις τα ματς. Μακάρι να μπορείς να πετύχει το να είναι η ομάδα σε τοπ αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει μόνιμα. Το θέμα είναι να βρίσκεις τρόπο να κερδίζεις».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει:

«Όχι ιδιαίτερα, θα σκοράρει. Θα σκοράρει με την ΑΕΚ».

Για το δείπνο της ομάδας:

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να πάμε να φάμε. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Έχουμε κάνει κι άλλες φορές τραπέζια, τα παιδιά ιδιαίτερα έχουν βγει αρκετές φορές. Δεν είναι κάτι σημαντικό για να το συζητήσουμε περαιτέρω».

Για την αίσθηση του μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Από την αρχή της χρονιάς πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έτσι θα συνεχίσουμε και τώρα για τα τέσσερα που μας απέμειναν. Έχουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ακολουθούν τα τρία μετά την διακοπή και όπως είπα, η ομάδα θα πρέπει να κερδίζει».

Για το αν επηρεάζει το προηγούμενο παιχνίδι:

«Όταν βλέπεις τα παιχνίδια ένα προς ένα, θα πρέπει να αφήνεις τέτοιες αντιδράσεις στην άκρη. Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις και πρέπει να ενεργείς με τρόπο που θα ξεπερνάς τέτοιου είδους θέματα. Αν είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι δε θα σκέφτεσαι τι έχει γίνει στα προηγούμενα ή τι θα γίνει στα επόμενα. Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι που έχεις μπροστά σου και αυτό πρέπει να επιδιώκεις. Στο τέλος-τέλος δεν έχει και νόημα να σκέφτεσαι τα προηγούμενα ή τα επόμενα παιχνίδια».

Για το τι θέλει να δει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Αυτό που σίγουρα θέλουμε να δούμε είναι το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας να είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Σίγουρα και τα υπόλοιπα είναι σημαντικά, αλλά για μένα το πρώτο και πιο σημαντικό και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε αγωνιστικά και στο θέμα της ψυχολογίας και πως θα μπούμε στο γήπεδο, πανέτοιμοι».

Για διαφορετικά στοιχεία στις ομάδες:

«Οι ομάδες δεν μπορούν να αλλάξουν σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ούτε η ΑΕΚ ούτε εμείς μπορούμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, θα το κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο και όποιος εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν».