Κόουλμαν: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα εκτός του Ατρομήτου στην Ελλάδα»

Κρις Κόουλμαν

i

©intime

Κόουλμαν: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα εκτός του Ατρομήτου στην Ελλάδα»

Sportal newsroom 13:31 - 12.10.2023

Ο Κρις Κόουλμαν έδωσε συνέντευξη στον bwinΣΠΟΡ FM, μιλώντας για τη θητεία του στον Ατρόμητο και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να πάει σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Ο Κρις Κόουλμαν αποτελεί παρελθόν από τον Ατρόμητο εδώ και δύο μέρες, με τον Ουαλό να αποχωρήσει από την ομάδα του Περιστερίου έχοντας κάνει αρκετούς νέους φίλους και κανέναν εχθρό. Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του στη συνομιλία που είχε στον bwinΣΠΟΡ FM

Πιο αναλυτικά ο Ουαλός τεχνικός μίλησε για τους λόγους που έφυγε από τον Ατρόμητο, λέγοντας πως ήταν δική του απόφαση κατά κύριο λόγο. Ακόμη σχολίασε για την περισσότερη τύχη και τις καλύτερες διαιτησίες που χρειάζεται από εδώ και πέρα το «αστέρι», τονίζοντας μάλιστα πως δεν φταίνε μόνο οι διαιτητές για τα άσχημα αποτελέσματα. 

Μεταξύ άλλων μάλιστα υποστήριξε ότι δεν θα πήγαινε σε άλλη ομάδα εκτός του Ατρομήτου στην Ελλάδα. Αφήνοντας κιόλας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να επιστρέψει στο Περιστέρι αν και εφόσον του ζητηθεί. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για το τι δεν πήγε καλά στον Ατρόμητο: «Ήμουν στον Ατρόμητο για δύο χρόνια… Νομίζω ότι έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Η ομάδα χρειάζεται μια διαφορετική φωνή, ίσως διαφορετικές ιδέες, ίσως και ο προπονητής χρειάζεται μια άλλη διαφορετική πρόκληση. Δεν ήθελα να παραμείνω εδώ, γιατί δεν νόμιζα ότι ήμουν η απάντηση σε αυτό που η ομάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή. 

Δώσαμε 6, 8 παιχνίδια, μόνο δύο στην έδρα μας, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα ειδικά όταν έχεις ανάγκη να συγκεντρώσεις κάποιους βαθμούς. Μίλησα, πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων, με τον Γιάννη Αγγελόπουλο, έναν πολύ καλό φίλο ο οποίος ειλικρινά εκπληκτικός απέναντί μου και σε ό,τι έχει σχέση με την ομάδα. Ο Γιάννης θα είναι ένα καλός μου φίλος για την υπόλοιπη ζωή μου, ένας άνθρωπος με πάθος για το ποδόσφαιρο και του είπα ότι νομίζω πως ήρθε η στιγμή να ψάξετε έναν νέο προπονητή. Κάποιες στιγμές που έχεις την αίσθηση, έχεις ένα αίσθημα στην καρδιά σου, πως αυτό πρέπει να γίνει, αν και θέλεις να το κάνεις. Όπως έχω πει εδώ είχα δύο πραγματικά εξαιρετικά χρόνια, θαυμάσια, και ο κόσμος ήταν απίστευτος μαζί μου. 

Έχω υπάρξει προπονητής γενικότερα στον κόσμο, αλλά ο κόσμος εδώ ήταν ό,τι καλύτερο έχω γνωρίσει. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αλλά έφτασε η ώρα που έπρεπε να είμαι ειλικρινής με τον πρόεδρο, με τους παίκτες με τον κόσμο, με τον Γιώργο Κορακάκη που ήταν άριστος μαζί μου. Η αίσθησή μου ήταν πως χρειάζεται ένα μεγάλη αλλαγή και να έχουν συζητήσεις με άλλους προπονητές. Έτσι πήρα την απόφαση αυτή, αυτή την στιγμή για να μπορέσουν να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Αυτό συνέβη».

Για το τι χρειάζεται ο Ατρόμητος: «Πρώτα από όλα ο Ατρόμητος χρειάζεται περισσότερη τύχη από αυτή που είχε στα πρώτα παιχνίδια. Δεύτερον χρειάζεται καλύτερους διαιτητές. Δεν τους επιρρίπτω ευθύνες για τα παιχνίδια που χάσαμε, αλλά κάποιες από τις εμφανίσεις τους θα έπρεπε να ήταν καλύτερες. Δεν τους επιρρίπτω ευθύνες. Είναι δικές μου οι ευθύνες. Ήμουν απογοητευμένος από το επίπεδο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ατρόμητος θα είναι καλά, γιατί αυτό που έχει, το μοναδικό, έχει εμπειρία, 20 χρόνων. 

Ίσως κάποια πράγματα να μην είναι εκεί που πρέπει, κάποια βασικά κάποια πολύ σημαντικά πράγματα και χρειάζεσαι λίγο χρόνο ακόμη για να τα ανεβάσεις. Ωστόσο έχει και βασικότατα στοιχεία, πολύ σημαντικά. Έχει έναν πολύ δυνατό, και ειλικρινή πρόεδρο με τεράστιο πάθος για την ομάδα, έναν τεχνικό διευθυντή που γνωρίζει την ομάδα και τη Λίγκα πάρα πολύ καλά, και τα μέσα και τα έξω αυτής. Ξέρει ποδόσφαιρο, λατρεύει την ομάδα, και οπαδούς που αγαπούν την ομάδα με προσωπικότητα

Εγώ το μόνο που χρειαζόταν να προσθέσω είναι κάποια αυτοπεποίθηση στην ομάδα, και το κάναμε. Και τώρα το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι νέα αρχή και νομίζω ότι θα την έχει. Είμαι σίγουρος ότι θα την έχει».

Τι χρειάζεται ο ίδιος στην καριέρα του: «Νομίζω πως μου είναι πολύ δύσκολο να δουλέψω στην Ελλάδα σε μια άλλη ομάδα. Με τον τρόπο που αισθάνομαι τώρα πια για τον Ατρόμητο δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να δουλέψω στην Ελλάδα σε μία άλλη ομάδα. Επίσης, πριν από περίπου δέκα χρόνια ήμουν στη Λάρισα και εκεί είχα πραγματικά πολύ ωραία συνεργασία. Αλλά αυτό ήταν περίπου δέκα χρόνια πριν. Και τώρα αισθάνομαι ότι έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ατρομητο. Έχω φίλους που θα είναι φίλοι μου για την υπόλοιπη ζωή μου. Και πάντα θα ενδιαφέρομαι για την ομάδα και θα θέλω να έχει καλά αποτελέσματα. Θα είμαι πλέον ένας οπαδός του Ατρόμητου. Δεν ξέρω που θα είμαι πια, πιθανότατα θα πάω σπίτι μου θα κάτσω για δύο μήνες με την οικογένειά μου και μετά μπορεί να πάω οπουδήποτε».

Για το αν χρειάζεται μια νέα πρόκληση: «Ναι... Ετσι είναι το ποδόσφαιρο και αυτή μπορεί να είναι παντού. Ναι θέλω μια πρόκληση. Δεν έχω όνειρο, και μεγάλη επιθυμία να δουλέψω στη χώρα μου, το έχω κάνει. Εχω περίπου 300 παιχνίδια στη Πρέμιερ Λιγκ και στην Τσάμπιονσιπ. Θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού, στον κόσμο, να μάθω νέες χώρες, νέες κουλτούρες. Όπως λένε στην πατρίδα μου ένας επαίτης δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός. Άρα θα δω και εδώ τι θα γίνει».

H αγωνιστική «φωτιά» που έρχεται στη Stoiximan Super League και πως μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:06 - 12.10.2023

H αγωνιστική «φωτιά» που έρχεται στη Stoiximan Super League και πως μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία

Τέσσερα ματς «φωτιά» περιλαμβάνει η επιστροφή στη δράση, όσον αφορά τη Stoiximan Super League. Το τέλος της 8ης αγωνιστική του πρωταθλήματος ενδέχεται να αλλάξει αρκετά τις ισορροπίες.

Για το αν θα επέστρεφε ποτέ στον Ατρόμητο: «Αν μου πει ότι πραγματικά με χρειάζεται; Νομίζω ότι θα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να του πω όχι. Θα έρθω να βοηθήσω. Στο ποδόσφαιρο η λέξη εμπιστοσύνη είναι κάτι που δεν το βλέπεις, δεν την χρησιμοποιείς, αλλά έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στον κ. Σπανό και με τον Γιάννη Αγγελόπουλο. Για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή. Εάν με πάρουν τηλέφωνο σε δύο χρόνια, και μου πουν ότι πραγματικά με χρειάζονται θα μου είναι πολύ δύσκολο να τους πω ότι δεν έρχομαι για να βοηθήσω».

Τι θα του πει αν κάποιος τον ρωτήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένας τεράστιος, τεράστιος ενθουσιασμός. Τεράστιο παθος. Μια μικρή δόση τρέλας, αλλά και πολλή τιμιότητα. Μιλουν από την καρδιά τους, και νομίζω ότι ίσως και για αυτό να συνδέθηκα εδώ στην Ελλάδα με τον τρόπο αυτό, γιατί και στη χώρα μου οι άνθρωποι έτσι είναι. Είναι μια πολύ δύσκολη λίγκα για τους προπονητές, ευτυχώς για εμένα έμαθα πάρα πολλά, και θα έλεγα στον οποιοδήποτε έρθει εδώ για να δουλέψει ότι να είσαι σίγουρος πως είσαι προετοιμασμένος, γιατί είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα αλλά καλό πρωτάθλημα. Εγώ απόλαυσα την παρουσία μου εδώ».