Κουιρουκίδης στο Sportal: «Δεν βάζουμε φρένο στα όνειρά μας με την Κηφισιά»

Μιχάλης Κουιρουκίδης

i

© Intime

Κουιρουκίδης στο Sportal: «Δεν βάζουμε φρένο στα όνειρά μας με την Κηφισιά»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:00 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 17.06.2023

Συνέντευξη στο Sportal παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς, Μιχάλης Κουιρουκίδης, ο οποίος μίλησε για την άνοδο της ομάδας του στη Super League αλλά και για το μέλλον του στον σύλλογο.

Το απόγευμα της Κυριακής (11/6), η Κηφισιά έγραψε ιστορία κατακτώντας την κορυφή της Betsson Super League 2. Μέσω αυτής, εξασφάλισε για πρώτη φορά στα χρονικά την παρουσία της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και έγινε η 70η ομάδα που περνάει από τη Stoiximan Super League.

Για αυτό το επίτευγμα μίλησε στο Sportal ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κλαμπ, Μιχάλης Κουιρουκίδης, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Ο ίδιος στάθηκε παράλληλα και στο μέλλον του με τον σύλλογο, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό στάδιο. Παράλληλα, ο 28χρονος επιθετικός μίλησε και για τις αναμετρήσεις του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, με ΑΕΚ και ΟΦΗ, υποστηρίζοντας πως η ομάδα του αποτέλεσε έναν δυνατό αντίπαλο, τηρουμένων των αναλογιών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κουιρουκίδης στο Sportal

Mε αφορμή την άνοδο πως αισθάνεσαι που ο σύλλογος σου ανήκει πλέον στα «μεγάλα σαλόνια»;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, μόνο όμορφα συναισθήματα γιατί εκπληρώθηκε ένας στόχος που είχαμε θέσει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, πολλοί δεν το πίστευαν όμως μέσα στην ομάδα ήμασταν σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει».

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά τόσο εσύ όσο και η Κηφισιά αγωνίζεστε για πρώτη φορά στη Super League. Υπάρχει άγχος, υπάρχει ενθουσιασμός; Πως ακριβώς βιώνεις αυτή την άνοδο εσύ και οι συμπαίκτες σου;

«Εγώ έχω υπάρξει Α' Εθνική στον Εργοτελη όμως δεν είχα συμμετοχές, επίσης έχω κερδίσει ξανά την άνοδο με τον Ιωνικό όμως δεν έμεινα την επόμενη χρόνια. Ελπίζω του χρόνου να αγωνιστώ με τη φανέλα της Κηφισιάς στην υψηλότερη κατηγορία της Ελλάδας. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που έχουμε πετύχει νομίζω, άγχος δεν υπάρχει καθόλου, μόνο προσμονή για να αγωνιστούμε απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους, σε καλύτερα γήπεδα και να αποδείξουμε το τι αξίζουμε».

Κουιρουκίδης στον Εργοτέλη © Intime

Επειδή το ανέφερες το συμβόλαιο σου ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Σκοπεύεις να συνεχίσεις στην Κηφισιά ή εξετάζεις και άλλες προτάσεις;

«Ναι αυτό είναι η αλήθεια, εννοείται ότι προτεραιότητα μου είναι η Κηφισιά, πρώτα θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας και μετά θα δούμε τι θα γίνει! Ελπίζω όμως ότι και τα επόμενα χρόνια θα με βρουν στην ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα (σ.σ. με την Κηφισιά), θα δείξει τις επόμενες μέρες τι θα γίνει».

Εσύ ολοκλήρωσες τη σεζόν ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας σου με τον Τετέι. Ποιο απ' όλα τα γκολ που πέτυχες ήταν το αγαπημένο σου;

«Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο αγαπημένο φέτος, νομίζω ότι χάρηκα πιο πολύ απ’ολα το γκολ πρόκριση απέναντι στον ΟΦΗ στο Κύπελλο».

Κουιρουκιδης και Τέτεϊ © Intime

Ο αγώνας αυτός, καθώς και εκείνος με την ΑΕΚ, ήταν για σας κάτι σαν «πρόβα» ενόψει της νέας σεζόν;

«Σίγουρα. Μπορώ να πω ότι στο ματς με τον ΟΦΗ αποδείξαμε κάτι το οποίο μέσα στην ομάδα το πιστεύαμε πολύ, ότι έχουμε παίκτες με ποιότητα που θα μπορούσαν να είναι άνετα σε ρόστερ ομάδας A' Εθνικής. Τώρα απέναντι στην φετινή ΑΕΚ τα πράγματα ήταν δύσκολα! Ήταν ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της φετινής Super League, όμως ακόμα και εκεί θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά ειδικά αν αναλογιστούμε την δυναμική των δυο ομάδων».

Κουιρουκίδης κόντρα στην ΑΕΚ © Intime

Ποιο θα είναι το ιδανικό φινάλε για εσένα στο φινάλε της επόμενης σεζόν;

«Νομίζω ότι μια άνετη παραμονή στη Super League και για εμένα προσωπικά να έχω βοηθήσει με κάποια γκολ και κάποιες ασίστ». 

Ο στόχος της Ευρώπης θεωρείς πως είναι μακριά ακόμα;

«Πιστεύω ότι καλό είναι να μην βάζουμε φρένο στα όνειρα μας όμως αυτό είναι κάτι που θέλει πάρα πολύ σκληρή δουλειά και νομίζω ότι καλύτερα να το πάμε βήμα - βήμα».

Ο Στέφανος Κοτσόλης στο Sportal: «Υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά, απαραίτητη η ελληνική βάση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:33 - 19.06.2023

Ο Στέφανος Κοτσόλης στο Sportal: «Υπάρχει διάθεση να εδραιωθεί στη Super League η Κηφισιά, απαραίτητη η ελληνική βάση»

Ο τεχνικός διευθυντής της Κηφισιάς Στέφανος Κοτσόλης μίλησε στο Sportal.gr για την άνοδο της Κηφισιάς στη Super League και τους στόχους του συλλόγου. Οι ατάκες για την ελληνική βάση και την Ακαδημία.

Με τον παππού σου ο οποίος έγραψε ιστορία στον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής ποια ήταν η σχέση σου;

«Ήταν πρώτος ξάδερφος του παππού μου, δεν είχαμε παρα πολύ στενή σχέση όμως με είχε δει να αγωνίζομαι παλαιότερα και η αλήθεια είναι ότι με πίστευε και αυτός ότι μπορώ να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο».