Κηφισιά: Αυτή είναι η new entry στον κόσμο της Super League!
i

©intime

Κηφισιά: Αυτή είναι η new entry στον κόσμο της Super League!

Δημήτρης Χούπης 20:12 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 12.06.2023

Η Κηφισιά ανέβηκε στη Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας στην πλάτη της τρεις αλλαγές ονόματος και πολλές ανόδους από τη Γ' ΕΠΣΑ μέχρι και την πρώτη κατηγορία.

Η Κηφισιά μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος εξασφάλισε την παρουσία της στη Super League. Με την ισοπαλία που έφερε απέναντι στην Καλαμάτα, η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Η αρχή 

Ο Α.Ο. Κηφισιάς ιδρύθηκε το 1932 και συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ από το 1938 έως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ομάδα του μάλιστα είχε έναν μετέπειτα ήρωα του Έπους της Αλβανίας, Μίμη Πιερράκο

Ο υποβιβασμός και τα χρόνια της «δυστυχίας» 

Το 2000 ο Α.Ο. Κηφισιάς έπεσε από την Α' Αθηνών στη Β' και η ομάδα βρισκόταν ένα βήμα προς το τέλος. Οι διοικούντες όντας κουρασμένοι και κορεσμένοι από την αδιαφορία των φιλάθλων σε σχέση με άλλες εποχές, έφεραν τη συγχώνευση με τον Πανερυθραϊκό με το όνομα «Ενωση Πανερυθραϊκού – Α.Ο.Κηφισιάς». 

Αυτή η κίνηση όμως έφερε τη δυσανασχέτηση των οπαδών των δύο ομάδων. Σε δύο χρονιές η «Ένωση» τερμάτισε πέμπτη στην Α' Αθηνών και πλέον στόχος, σύμφωνα με τους διοικούντες, ήταν η εύκολη παραμονή. Την ίδια εποχή η άλλη ομάδα της Κηφισιάς ««Ελπιδοφόρος Ν. Κηφισιάς», αλλάζει όνομα σε «Α.Ο.Κηφισιάς- Ελπιδοφόρος» και ιδρύεται ο «Α.Σ. Κηφισιά 2010». Έχοντας το καταστατικό του «Εθνικού Σεπολίων». 

Η πρώτη άνοδος στη Γ' Εθνική και η αρχή της νέας εποχής

Έχοντας μετονομαστεί πλέον σε Α.Ε. Κηφισιάς, τη σεζόν 2012-13 κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΑ, νικώντας το Αιγάλεω στα πέναλτι 4-3 (1-1 κ.π.). Την ίδια χρονιά θα πάρει την άνοδο στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική (είχε συγχωνευτεί με τη Δ' Εθνική). 

Μετά από εννέα σεζόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 2020-21 ανέβηκε στη νεοσύστατη τότε Super League 2. Την πρώτη της χρονιά στην κατηγορία η ομάδα των βορείων προαστίων τα πήγε αρκετά καλά, τερματίζοντας έκτη με πενήντα βαθμούς. Ενώ στο κύπελλο απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έπαιζε στη Super League. 

H άνοδος στη Super League 

Η Κηφισιά στη δεύτερη χρονιά της στην πρώτη κατηγορία εντυπωσίασε. Το ξεκίνημά της ήταν τρομερό και έβαλε βάσεις για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές είχε εννέα νίκες και μία ισοπαλία, κάνοντας την πρώτη της ήττα τη 12η αγωνιστική. Όταν έχασε από τον Απόλλωνα Σμύρνης 2-3. 

Έχοντας στην «πλάτη» της την Καλλιθέα και μέχρι ένα σημείο τον Απόλλωνα, η ομάδα των βορείων προαστίων, ανταπεξήλθε στην πίεση. Τελικά έφτασε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος για να εξασφαλίσει τη μαθηματική της άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Η Κηφισιά λοιπόν έχει 65 βαθμούς, έχοντας τη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων και από τους δύο ομίλους. Αλλά και την καλύτερη διαφορά τερμάτων. 

Το κεφάλαιο Ανδρέας Τετέι 

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν από την Κηφισιά μέσα στη σεζόν ήταν ο Ανδρέας Τετέι. Ο Γκανέζος τη φετινή χρονιά ήταν εντυπωσιακός, τραβώντας τα βλέμματα πολλών ομάδων από τη Super League. Η ταχύτητά του και η δύναμή του είναι δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στον 22χρονο, ενώ φέτος σκόραρε δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα. 

Η ομάδα των βορείων προαστίων τον απέκτησε το 2020 από τον ΠΑΟ Ρουφ και έκτοτε βελτιωνόταν όλο και περισσότερο. Με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν που ήταν και η καλύτερή του.