Κριστιάνο: «Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, εκείνα με κυνηγούν, δεν ξέρω τι άλλο μου μένει να νικήσω» (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

Ρονάλντο/©intime

Κριστιάνο: «Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, εκείνα με κυνηγούν, δεν ξέρω τι άλλο μου μένει να νικήσω» (vids)

Κώστας Τόπας 15:25 - 20.06.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για την ιστορική στιγμή που θα έχει απόψε (20/06, 21:45) κόντρα στην Ισλανδία να γίνει ο μοναδικός διεθνής παίκτης που θα έχει καταγράψει 200 συμμετοχές.

Χρυσή ευκαιρία θα έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο απόψε (20/06, 21:45) κόντρα στην Ισλανδία, καθώς θα φτάσει τις 200 συμμετοχές και θα γίνει ο πρώτης διεθνής παίκτης στον κόσμο με αυτό τον αριθμό παιχνιδιών. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος διεθνής παίκτης με την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αστέρας μετράει 199 συμμετοχές με την Πορτογαλία, έχοντας απολογισμό 122 γκολ. Έχει αγωνιστεί σε πέντε Euro (2004, 2008, 2012, 2016, 2021) και ισάριθμα Μουντιάλ (2006, 2010, 2014, 2018, 2022), ενώ έχει πανηγυρίσει το Euro του 2016 και το Nations League το 2019.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης, ο 38χρονος αστέρας τόνισε ότι τα ρεκόρ είναι ένα από τα κίνητρα που τον κάνουν να θέλει να συνεχίσει να παίζει.

«Είναι δύσκολο να αναφέρω μόνο ένα παιχνίδι, νομίζω ότι υπήρξαν τόσες όμορφες στιγμές που έζησα. Δεν μπορώ να αναφέρω μία. Είναι πάντα το πιο εύκολο, όταν κερδίζεις, τους τελικούς, το Euro, το Nations League. Αλλά υπάρχουν πολλές καλές στιγμές, πολλές νίκες, γι' αυτό προτιμώ να πω ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο παιχνίδι. Είμαι ο πρώτος που φτάνω τους 200 αγώνες, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό, είναι κάτι που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Σημαίνει πολλά. Από την πρώτη μέρα που ήμουν διεθνής, ήταν πάντα όνειρο να παίξω για την εθνική ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω, να κάνω ευτυχισμένη την οικογένειά μου, τους φίλους και τους Πορτογάλους. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά δεν θα τελειώσει σύντομα, ελπίζω. 

Είθε κερδίσει η Πορτογαλία αύριο, με ή χωρίς τους στόχους μου. Είτε η Πορτογαλία ακολουθήσει την πορεία της προς το Euro. Τι μένει να νικήσω; (γέλια) Δεν έχω ιδέα. Ξέρω ότι υπάρχουν ρεκόρ που κρατάω. Έχω πολλά άλλα, αλλά όπως λέω, το λέω ειλικρινά, δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, αυτά με κυνηγούν. Είμαι χαρούμενος, είναι επίσης το κίνητρό μου για να συνεχίσω στο υψηλότερο επίπεδο στην εθνική ομάδα. Ήταν κάτι που δεν σκέφτηκα ποτέ να πετύχω. Και συνεχίζω να σπάω ρεκόρ. Ευτυχισμένος και έχω τη φιλοδοξία να γράψω ιστορία στην Πορτογαλία. Ελπίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους".