Η Σπόρτινγκ έδωσε το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο σε θύρα του γηπέδου της!

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©printscreen

Η Σπόρτινγκ έδωσε το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο σε θύρα του γηπέδου της!

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:07 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 09.10.2023

Σε μια άκρως τιμητική κίνηση προέβη η Σπόρτινγκ Λισαβώνας, θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον Κριστιάνο Ρονάλντο για το γεγονός ότι ξεκίνησε εκεί την καριέρα του, δίνοντας το όνομα του Πορτογάλου στη Θύρα 7 του γηπέδου της.

Η Σπόρτινγκ δεν ξεχνάει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον τιμά με όποιον τρόπο μπορεί. Αυτό που σκέφτηκε η ομάδα, ήταν να ονομάσει μια θύρα του γηπέδου με το όνομα του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Όχι όμως μια απλή θύρα, αλλά την θύρα 7, η οποία πλέον θα λέγεται «Κριστιάνο Ρονάλντο».

Θυμίζουμε πως πριν από δύο μήνες, η ομάδα είχε αποκαλύψει και την τρίτη φανέλα της, σχεδιασμένη επίσης προς τιμήν του 38χρονου Κριστιάνο, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της. Αναγράφεται χαρακτηριστικά το «CR7», δίπλα από το σήμα της ομάδας. Η ακαδημία επίσης πήρε το όνομα του Πορτογάλου, ο οποίος αποτελεί το απόλυτο είδωλο για τον σύλλογο.

O Ρονάλντο αγωνίστηκε στη πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ για μία μόλις σεζόν, το 2002-2003 και κατέγραψε 31 συμμετοχές μαζί της σε όλες τις διοργανώσεις. Σημείωσε 5 γκολ και 6 ασίστ, παίζοντας αποκλειστικά στα πλάγια της επίθεσης. Στις ακαδημίες της πήγε για πρώτη φορά το 1997 και αποχώρησε ως μέλος της πρώτης ομάδας το 2003.

Είχε ήδη «τραβήξει τα βλέμματα» των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων και η μεταγραφή του φαινόταν σίγουρη. Πράγματι, αυτό έγινε πράξη τον Αύγουστο του 2003, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκισον, «έριξε στο τραπέζι» το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ και έπεισε την ομάδα της Σπόρτινγκ να παραχωρήσει το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο.