Σκληρό «χτύπημα» για τον Κριστιάνο: Δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

PrtScr

Σκληρό «χτύπημα» για τον Κριστιάνο: Δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025

Κώστας Τόπας 12:22 - 12.03.2024

Μετά τον αποκλεισμό της Αλ Νασρ από τα προημιτελικά του Champions League της Ασίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025.

Σκληρό χτύπημα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Απέναντι στην Αλ Αΐν αυτή τη Δευτέρα (11/03), η Αλ-Νασρ αποκλείστηκε στον προημιτελικό του Champions League της Ασίας μετά τη διαδικασία των πέναλτι. Μια αναμέτρηση κατά την οποία ο Πορτογάλος ξεχώρισε με ένα απίστευτο άστοχο σουτ μπροστά από την αντίπαλη εστία. Παρόλο που σκόραρε ένα πέναλτι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης φεύγει από την ηπειρωτική διοργάνωση με το κεφάλι κάτω καθώς δεν θα μπορεί να δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το 2025, την πρώτη έκδοση με 32 ομάδες,

Σε αυτήν τη νέα μορφή η πρώτη έκδοση της οποίας θα λάβει χώρα από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2025 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τέσσερις θέσεις κατανέμονται στη ζώνη της Ασίας: Τρεις για τους νικητές του Champions League Ασίας (Αλ Χιλάλ, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς και ο νικητής της φετινής διοργάνωσης) και μία για την καλύτερη ασιατική ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στη ζώνη της Ευρώπης, οκτώ από τα 12 εισιτήρια έχουν ήδη κατανεμηθεί: Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Ιντερ Πόρτο και Μπενφίκα ως οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Οι βραζιλιάνικες ομάδες της Παλμέιρας, της Φλαμένγκο και της Φλουμινένσε θα είναι επίσης εκεί, όπως και οι Αλ Αχλί, Γουιντάντ Καζαμπλάνκα (CAF), Μοντερέι, Σιάτλ Σάουντερς, Κλαμπ Λεόν και Όκλαντ.

Οσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος αστέρας ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της Αλ Νασρ, για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία που έχασε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αλ Αϊν. Πάντως, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο AFC Champions League για την ομάδα του, σκοράροντας πέντε φορές. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον σύλλογο του Λουίς Κάστρο να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.