Κριτική για την επιστροφή του Κρόος στην εθνική Γερμανία: «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί»

Τόνι Κρόος

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

Κριτική για την επιστροφή του Κρόος στην εθνική Γερμανία: «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί»

Κώστας Τόπας 12:35 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 27.02.2024

Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την επιστροφή του Τόνι Κρος στην εθνική Γερμανίας. Ο παλαίμαχος μέσος Ντίτμαρ Χάμαν κατέκρινε την απόφαση του αστέρα της Ρεάλ να επιστρέψει στα «πάντσερ».

Αφού ο Τόνι Κρόος αποσύρθηκε ως διεθνής παίκτης το 2021, ο μέσος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επέστρεφε στα «πάντσερ». «Είναι αυτονόητο ότι ο Κρόος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης», είπε ο Χάμαν στο «Sky». «Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια και ίσως ο καλύτερος παίκτης που είχαμε ποτέ», τόνισε ο παλαίμαχος μέσος των 57 διεθνών συμμετοχών.

Ωστόσο, ο Χάμαν δεν είναι ευχαριστημένος με την επιστροφή του και δικαιολόγησε την άποψή του με δύο επιχειρήματα. «Ο Κρόος είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης σε μια κυρίαρχη ομάδα. Για παράδειγμα στην Ρεάλ γύρω του έχει τον Εντουάρντο Καμαβινγκά τον Φεντερίκο Βαλβέρδε και τον Αουρελιέν Τσουαμενί Αλλά δεν είμαστε σε θέση να κυριαρχήσουμε καν σε αγώνες με Τουρκία και Αυστρία ως Γερμανοί».

Επιπλέον, ο Χάμαν πιστεύει ότι ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας θα παίξουν αρνητικό ρόλο στη Γερμανία. «Ο Γκρος, ο Γκουντογκάν και ο Κρόος είναι μαζί εκατό χρόνια. Είναι όλοι πάνω από τριάντα. Τι πιστεύετε ότι θα μας κάνουν οι άλλες χώρες; Το ποδόσφαιρο έχει γίνει άθλημα για τους νέους. Φυσικά υπάρχει πάντα ένας παίκτης μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά δεν μπορείς να πας σοβαρά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Παγκόσμιο Κύπελλο με τρία τριάντα στη μεσαία γραμμή».