Ξεκάθαροι στην UEFA για τον τελικό: «Θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν υπάρχει σκέψη για Ουγγαρία»
i

©Photo by Reinaldo Coddou H. - UEFA/UEFA via Getty Images

Ξεκάθαροι στην UEFA για τον τελικό: «Θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν υπάρχει σκέψη για Ουγγαρία»

Βασίλης Μοιρώτσος 20:41 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 20.05.2024

Οι Ούγγροι είδαν ελληνικά δημοσιεύματα και... ανακάλυψαν ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού του Conference League, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την UEFA η Αθήνα θα φιλοξενήσει κανονικά το μεγάλο ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα.

Μπαράζ δημοσιευμάτων, πληροφοριών και... ανησυχιών σήμερα για τον τελικό του Conference League. Που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή του και το κατά πόσο η αστυνομία μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όταν λέμε όλων, εννοούμε φυσικά των φιλάθλων Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, των καταστημάτων, των κατοίκων.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, στην αστυνομία αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχει τεθεί θέμα ασφαλείας και αλλαγής έδρας, αλλά ήδη επεξεργάζονται τα πρώτα σχέδια για το πως θα φτάσουν στην «OPAP Arena» οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα. Την ίδια ώρα που από την UEFA προχωρούν κανονικά όλες οι διαδικασίες: το τρόπαιο βρίσκεται από σήμερα στην Ελλάδα, αλλά δε θα βρεθεί αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπως ήταν το αρχικό πλάνο και στην Ομοσπονδία εργάζονται πυρετωδώς και γι' αυτόν τον τελικό και για τους άλλους δύο, του Champions League και του Europa League.

Υπάρχουν δραστηριότητες, υπάρχουν fan zones παραμονές των αγώνων, υπάρχουν events. Γενικά η UEFA διοργανώνει γιορτές γύρω από τους τελικούς τους και κινείται σε εντελώς διαφορετικά πλαίσια απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Που δεν ξέρουμε αν ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει με κόσμο ή όχι, δύο εβδομάδες πριν τη σέντρα.

Τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στο εξωτερικό, ορμώμενα από τον ελληνικό Τύπο, που κάνουν λόγο για πιθανή αλλαγή έδρας του τελικού του Conference. Και... μεταφορά του στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και στην Puskas Arena. Το έγραψε η ουγγρική εφημερίδα Nemzeti, η οποία ωστόσο επικαλείται ελληνικές πηγές.

Επί της ουσίας οι Ούγγροι πήραν τα ελληνικά δημοσιεύματα, αφουγκράστηκαν κάποιον προβληματισμό που μπορεί να υπάρχει, πλην όμως δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση γύρω από το θέμα. Ούτε μίλησαν με κανέναν, ούτε φυσικά είχαν κάποια επικοινωνία με την UEFA.

Τι λένε όμως στην UEFA για τα συγκεκριμένα σενάρια; Πως δεν ισχύει το παραμικρό. Δεν έχει καμία βάση το ρεπορτάζ των Ούγγρων περί σκέψης αλλαγής έδρας. Από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου τονίζουν ότι ο τελικός θα διεξαχθεί κανονικά στην Αθήνα και δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει.

Την ίδια ώρα που και από την αστυνομία αναφέρουν ότι μέσα στις μέρες θα έχουν καταλήξει σε όλο το πλάνο προκειμένου να φτάσουν κανονικά στο γήπεδο οι φίλαθλοι και να μη συμβεί το παραμικρό.