Ξήλωσαν τον «VARίστα» από το Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ για το πέναλτι που έδωσε στην Παρί

Τόμασζ Κβιατκόβσκι

i

©Intime

Ξήλωσαν τον «VARίστα» από το Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ για το πέναλτι που έδωσε στην Παρί

Κώστας Τόπας 12:20 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 29.11.2023

Ο VAR που έκρινε το πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Νιούκαστλ και ξεσήκωσε αντιδράσεις, αφαιρέθηκε από τον ίδιο ρόλο στο Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ απόψε (29/11, 22:00).

Η Παρί Σεν Ζερμέν με ένα πέναλτι σκάνδαλο στο 90+7' έσωσε τον βαθμό επί της «μισής» Νιούκαστλ, αφού της έλειπαν έντεκα βασικοί παίκτες, (1-1) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα, σε μία φάση που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, σε μία σέντρα του Ντεμπελέ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο σώμα και μετά στο απλωμένο χέρι του Τίνο Λιβραμέντο, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση σε replay, με συνέπεια τον καταλογισμό πέναλτι. Τελικά, ο Εμπαπέ σκόραρε από τη βούλα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και κράτησε απαράλλαχτη την απόσταση των δύο ομάδων στη βαθμολογία μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Από την πλευρά του πάντως, ο Μαρτσίνιακ παρασύρθηκε σε ένα λάθος από τον Πολωνό VAR, Τόμασζ Κβιατκόβσκι κι έτσι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο τελευταίος μάλιστα, είχε οριστεί στον αγώνα της Σοσιεδάδ με την Σάλτσμπουργκ, ωστόσο μετά το λάθος του στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Νιουκάστλ, η UEFA τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του για την αποψινή (29/11, 22:00) αναμέτρηση.