Μαγική Ιορδανία, υπέταξε τη Νότια Κορέα και έκλεισε θέση στον τελικό του Asian Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Έγραψε ιστορία η Ιορδανία.

i

©Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Μαγική Ιορδανία, υπέταξε τη Νότια Κορέα και έκλεισε θέση στον τελικό του Asian Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Πάνος Κορομηλάς 20:07 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 06.02.2024

Η Ιορδανία συνέχισε την «ονειρική» πορεία στο Κύπελλο Ασίας, πέταξε έξω τη Νότια Κορέα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το όνειρο για την εθνική ομάδα της Ιορδανίας στο Κύπελλο Ασίας συνεχίζεται. Ξεκίνησε ως ένα εκ των αουτσάιντερ στη διοργάνωση, διέψευσε τους πάντες και μετά τη νίκη επί της Νότιας Κορέας στον ημιτελικό, έγραψε ιστορία. Εξασφάλισε την πρώτη της παρουσία σε τελικό της διοργάνωσης και είναι έτοιμη να παλέψει για τον τίτλο. Ακόμη και αν δε τα καταφέρει όμως, θα έχει γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της εθνικής ομάδας.

Οι Ιορδανοί βρέθηκαν σε έναν όμιλο με Νότια Κορέα, Μαλαισία και Μπαχρέιν, με την πρόκριση να μην είναι δεδομένη. Συγκέντρωσαν τέσσερις βαθμούς, κατέλαβαν την τρίτη θέση του γκρουπ και εξασφάλισαν την πρόκριση ως η καλύτερη τρίτη ομάδα των έξι ομίλων.

Στη φάση των «16» διασταυρώθηκαν με το Ιράκ. Μια δύσκολη πρόκληση, στην οποία σίγουρα δεν αποτελούσαν το φαβορί του ζευγαριού. Πήραν προβάδισμα στο 16ο λεπτό, οι Ιρακινοί όμως ανέτρεψαν το σκορ και κρατούσαν την πρόκριση μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Κάπου εκεί τα πάντα ανατράπηκαν. Με δύο γκολ στο 90+5' και στο 90+7', η Ιορδανία επικράτησε με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για του προημιτελικούς, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Εκεί βρήκε το Τατζικιστάν, νίκησε με 1-0 σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και έκλεισε θέση για τους «4». Απέναντι της, η Νότια Κορέα του Χέουνγκ Μιν Σον. Μια ομάδα με δύο κατακτήσεις του Asian Cup, πολύ πιο «γεμάτο» ρόστερ και σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία. 

Οι παίκτες του Αμούτα όμως δεν υπολόγισαν τίποτα από αυτά. Όχι μόνο δε φοβήθηκαν, αλλά κυριάρχησαν, βρήκαν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Αλ Ναϊμάτ και Αλ Τάμαρι και «έριξαν στο καναβάτσο» τους Νοτιοκορεάτες. 

Έγραψαν έτσι ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουν να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Έχουν μάλιστα την ευκαιρία να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το μοναδικό ταξίδι, ξεπερνώντας στην τελευταία στροφή το εμπόδιο του νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα σε Κατάρ και Ιράν (07/02, 17:00).

Χάος στο Ιράκ: Δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στον προπονητή μετά τον δραματικό αποκλεισμό από την Ιορδανία (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:47 - 30.01.2024

Χάος στο Ιράκ: Δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στον προπονητή μετά τον δραματικό αποκλεισμό από την Ιορδανία (vids)

Μία ομάδα Ιρακινών δημοσιογράφων προσπάθησε να επιτεθεί στον προπονητή του Ιράκ, Χεσούς Κάσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τον αποκλεισμό του Ιράκ από την Ιορδανία (3-2), για τους «16» του Κυπέλλου Ασίας.

Όποια ομάδα και να προκριθεί από τις δύο, η Ιορδανία θα κληθεί να να κάνει ακόμα μια υπέρβαση. Με την ψυχολογία στα ύψη όμως και έχοντας την ευκαιρία να σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, τίποτα δεν είναι ανέφικτο.