Για την πρόκριση στον τελικό και με τη… βούλα

Λαμία - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Για την πρόκριση στον τελικό και με τη… βούλα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:16 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 13.04.2023

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία για τη ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδας (13/4, 17:00), σε ένα ματς τυπική διαδικασία για το «Δικέφαλο», που μετά τη νίκη με 1-5 στο γήπεδο της Φθιώτιδας βρίσκεται με το 1,5 πόδι στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Λαμία στην Τούμπα (13/4, 17:00) για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει «αγκαλιάσει» την πρόκριση, καθώς η εκτός έδρας νίκη (1-5) στο γήπεδο της Φθιώτιδας, δεν δίνει περιθώρια στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 4 HD.

Οι «Θεσσαλονικείς» προέρχονται από την εντός έδρας νίκη απέναντι στο Βόλο (4-2), για την τέταρτη αγωνιστική των play offs και βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 60 πόντους, στο -9 από την κορυφή. Στη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται rotation από τον Ρουμάνο τεχνικό, με σκοπό να πάρουν ευκαιρία και οι ποδοσφαιριστές που έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

 Εκτός αποστολής έμεινε ο Ίνγκασον, ο οποίος πήρε ειδική άδεια για τη γέννα της γυναίκας τους, ενώ επίσης και οι Σάστρε, Αουγκούστο, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κάργας, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα, Φελίπε, Ντάντας, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Τόμας.

Τελικός Κυπέλλου: Ο ΠΑΟΚ κρίνει αν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το σχέδιο για 13.000-15.000 θεατές η κάθε ομάδα και η αλλαγή ημερομηνίας λόγω εκλογών

Τελικός Κυπέλλου: Ο ΠΑΟΚ κρίνει αν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το σχέδιο για 13.000-15.000 θεατές η κάθε ομάδα και η αλλαγή ημερομηνίας λόγω εκλογών

Η ΕΠΟ θα επιδιώξει ν’ αποσπάσει το ΟΚ του Αχιλλέα Μπέου για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, αλλά στο βάθος υπάρχει το ΟΑΚΑ και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, η Λαμία ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα γοήτρου, το οποίο θα δώσει την κατάλληλη ψυχολογία στην ομάδα για τη μάχη της παραμονής. Την τελευταία αγωνιστική, οι «Φθιώτες» γνώρισαν βαριά ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ (4-1) και πλέον βρίσκονατι στο +1 από τον τελευταίο Λεβαδειακό με 23 βαθμούς. Για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ εκτός αποστολής έμειναν οι Γκαραβέλης, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες, Τόσιτς και Καραμάνος.

Αναλυτικά η αποστολή της Λαμίας:

Τρόπουλος, Κοσέλεφ, Νικοπολίδης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Πάβλοβετς, Αμπαντά, Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Στάνκο, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Βέργος, Κοντονίκος, Τσούκαλος, Μεντίνα.

Στο πρώτο ματς στο «Αθανάσιος Διάκος», οι ασπρόμαυροι επικράτησαν άνετα (1-5) και έγιναν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ.