Η απόλυτη τρέλα στην Ισημερινή Γουινέα μετά την πρόκριση στους «16»: Κηρύχθηκε επίσημη αργία και μοιράστηκε πριμ 1 εκατ. ευρώ (vid)

Ισημερινή Γουινέα

i

PrtScr

Η απόλυτη τρέλα στην Ισημερινή Γουινέα μετά την πρόκριση στους «16»: Κηρύχθηκε επίσημη αργία και μοιράστηκε πριμ 1 εκατ. ευρώ (vid)

Κώστας Τόπας 09:14 - 24.01.2024

Ο πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας κήρυξε αργία στη χώρα του κι υποσχέθηκε πριμ ένα εκατομμύριο ευρώ στους παίκτες της εθνικής ομάδας μετά την επική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αυτό που καταφέρνει η Ισημερινή Γουινέα σε αυτό το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι αξιοσημείωτο. Η ομάδα του (βασικού) Μιράντα της Νίκης Βόλου επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Ακτής Ελεφαντοστού και σήμερα πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η νίκη αυτή έχει εξαπολύσει τρέλα στην Ισημερινή Γουινέα. Τόσο που ο πρόεδρος της θέλησε να πανηγυρίσει το εισιτήριο για τη φάση των «16» κηρύσσοντας την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ως αργία προς τιμήν της μεγάλης νίκης στο Κύπελλο Αφρικής. Η ομάδα του Χουάν Μίχα έχει την υποστήριξη μιας ολόκληρης χώρας που παρακολουθεί στενά την τέταρτη συμμετοχή της στο αφρικανικό τουρνουά. 

Η Ισημερινή Γουινέα έχει συμμετάσχει στο Κύπελλο Αφρικής τέσσερις φορές. Το 2012, όπου ήταν συνδιοργανώτρια με την Γκαμπόν, έφτασαν στα προημιτελικά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Το 2015, όταν οργάνωσαν τη διοργάνωση μόνοι τους λόγω της κρίσης του Έμπολα, έχασαν στα ημιτελικά από την Γκάνα. Και το 2022 έφτασαν ξανά στα προημιτελικά, χάνοντας από τη Σενεγάλη. Το 2024 περιμένουν ήδη έναν αντίπαλο στη φάση των 16 μετά από μια εντυπωσιακή φάση των ομίλων.

Χαμός μετά τον αποκλεισμό της Αλγερίας: Οπαδοί έκαναν «ντου» στο ξενοδοχείο ζητώντας εξηγήσεις (vids)
REST OF THE WORLD

08:46 - 24.01.2024

Χαμός μετά τον αποκλεισμό της Αλγερίας: Οπαδοί έκαναν «ντου» στο ξενοδοχείο ζητώντας εξηγήσεις (vids)

Οπαδοί της Αλγερίας περίμεναν τους παίκτες μπροστά στο ξενοδοχείο τους για να εκφράσουν την οργή τους μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να εισβάλουν στο ξενοδοχείο για να τα βάλουν και με τους παίκτες.

Ο πρόεδρος της χώρας θέλησε να φροντίσει και για την οικονομική πτυχή. Κάτι που βοηθάει πραγματικά μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες που αγωνίζονται με τους συλλόγους τους στη δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία των αντίστοιχων χωρών τους.  Κάθε μέλος της ομάδας θα λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ για την καλή του εμφάνιση και άλλα 200.000 ευρώ περισσότερα για κάθε γκολ που πέτυχαν κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Δηλαδή 50.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τέσσερα γκολ που σκόραραν.