Με γκολ του Χότο στο τέλος η Ναμίμπια έκανε την έκπληξη και κέρδισε την Τυνησία

Με γκολ του Χότο στο τέλος η Ναμίμπια έκανε την έκπληξη και κέρδισε την Τυνησία

Στέλιος Βαρδάκης • 21:20 - 16.01.2024

Με γκολ του Χότο στο τέλος της αναμέτρησης η Ναμίμπια λυτρώθηκε κερδίζοντας την Τυνησία και έκανε την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής η Ναμίμπια που έκανε την έκπληξη και κέρδισε την Τυνησία με 1-0 με γκολ του Χότο στο 88 για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς με τις δύο ομάδες να δίνουν πολύ γρήγορο ρυθμό και να χάνουν εκατέρωθεν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Η μεν Τυνησία απείλησε με κεφαλιά του Κενισί έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ενώ η Ναμίμπια απάντησε με δύο ευκαιρίες του Σαλουλίλε.

Ο Τραορέ ήταν ψύχραιμος και λύτρωσε την Μπουρκίνα Φάσο απέναντι στη Μαυριτανία
REST OF THE WORLD

18:13 - 16.01.2024

Ο Τραορέ ήταν ψύχραιμος και λύτρωσε την Μπουρκίνα Φάσο απέναντι στη Μαυριτανία

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Μπουρκίνα Φάσο απέναντι στη Μαυριτανία, με τον Τραορέ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου και να χαρίζει τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικές μέχρι να λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με καλό ρυθμό και την Τυνησία να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Μσακνί να σημαδεύει το δοκάρι. 

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε τελικά η Ναμίμπια με τον Χότο να σκοράρει με κεφαλιά στο 88’ και να χαρίζει μία πολύτιμη νίκη για την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στις καθυστερήσεις με το γκολ όμως να ακυρώνεται μετά τη χρήση VAR.

Επόμενη αναμέτρηση για τους νικητές απέναντι στην Νότια Αφρική (21/1 22:00), ενώ η Τυνησία θα αντιμετωπίσει το Μάλι (20/1 22:00) με στόχο την πρώτη νίκη στην διοργάνωση.