Στον τελικό με Λειψία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τραυματίστηκε ο Μαυροπάνος (vid)

Στον τελικό με τη Λειψία η Άιντραχτ.

Στον τελικό με Λειψία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τραυματίστηκε ο Μαυροπάνος (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 00:06 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 04.05.2023

Η Άιντραχτ νίκησε 3-2 στην έδρα της Στουτγκάρδης και θα βρει στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας τη Λειψία.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ετοιμάζεται για τελικό και είναι έτοιμη να διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο μετά την περσινή κατάκτηση του Europa League.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης αντιμετώπισε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας στη Mercedes-Benz-Arena τη Στουργκάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος ξεκίνησε στην αναμέτρηση, αλλά τραυματίστηκε και στο 32’ αντικαταστάθηκε από τον Ζαγκαντού. Η Άιντραχτ επικράτησε 3-2 σε ένα δραματικό ματς κι έτσι στις 3 Ιουνίου θ’ αντιμετωπίσει στον τελικό τη Λειψία.

Στο 19’ ο Τόμας έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, αλλά η Άιντραχτ στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και στο 51’ ισοφάρισε με τον Ντίκα. Στο 55’ ο Καμαντά έκανε το 1-2 κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους. Ο Κόλο Μουανί στο 77’ σημείωσε το 1-3, αλλά το ματς είχε αρκετό σασπένς ακόμα. Η Στουτγκάρδη μείωσε στο 83’ με τον Μίλο, ωστόσο, στο 85’ αποβλήθηκε ο Σόσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια.

Επαναστάση στη Γερμανία: Η Φορτούνα Ντίσελντορφ θέσπισε δωρεάν εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της
BUNDESLIGA

15:03 - 26.04.2023

Επαναστάση στη Γερμανία: Η Φορτούνα Ντίσελντορφ θέσπισε δωρεάν εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ προχώρησε σε μία σπουδαία πρωτοβουλία. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών συλλόγων, η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι θέλει να προσφέρει στους φιλάθλους της τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους εντός αγώνες δωρεάν.

Με άνεση και στυλ η Λειψία, παράλληλα, επικράτησε εκτός έδρας την Τρίτη κόντρα στη Φράιμπουργκ με 5-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος. Στο 13' ο Ντάνι Όλμο εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη σέντρα του Μάρσελ Χάλστενμπεργκ και ο Ισπανός έστειλε με καταπληκτική κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα η Λειψία με τον Μπέντζαμιν Χένρικς από θέση τετ-α-τετ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να έρθει στο 37' ο Σομποσλάι με σουτ από τη περιοχή να κάνει το 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ενκουκού έκανε το 4-0 για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λειψία έριξε τον ρυθμό της και η Φράιμπουγκ μείωσε το σκορ. Στο 75' ο Ρόλαντ Σάλαι με μια μακρινή πάσα που επιχείρησε βρήκε τον Γκρέγκοριτς, ο οποίος δεν έκανε λάθος από κοντά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ντόνιμικ Σομποσλάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Έτσι η ομάδα του Μάρκο Ρόζε πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.