Έκλεισε το σπίτι της Σεβίλλης και πάτησε τετράδα η Μπιλμπάο, «βύθισε» κι άλλο την Αλμερία η Οσασούνα
i

Photo by Fran Santiago/Getty Images

Έκλεισε το σπίτι της Σεβίλλης και πάτησε τετράδα η Μπιλμπάο, «βύθισε» κι άλλο την Αλμερία η Οσασούνα

Sportal newsroom 22:15 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 04.01.2024

Η φορμαρισμένη Μπιλμπάο πήρε μία μεγάλη νίκη επί της Σεβίλλης με 2-0 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και ανέβηκε στην 3η θέση της La Liga, ενώ η Οσασούνα επικράτησε 1-0 της ουραγού Αλμερία.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στην Ευρώπη έκανε το βράδυ της Πέμπτης (4/1) η Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας με 2-0 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης, κλείνοντας το πρώτο μισό της σεζόν στη La Liga ισόβαθμη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην 3η θέση. 

Αν και η Μπαρτσελόνα, που επίσης έχει 38 βαθμούς, θα κλείσει την αυλαία αργότερα στην έδρα της Λας Πάλμας και θα έχει την ευκαιρία εφόσον νικήσει να βρεθεί πίσω από τις Ρεάλ και Χιρόνα, που πορεύονται παρέα στην κορυφή.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Βέσγκα (30') και Παρέδες (76'), έφτασε τις 6 νίκες στις τελευταίες 8 αγωνιστικές (για 9ο ματς έμεινε αήττητη και συγκεκριμένα από 22/10) και δικαίως κάνει όνειρα για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Από την άλλη πλευρά, οι Ανδαλουσιάνοι με μόλις τρεις νίκες στον πρώτο γύρο (3-7-9) κι έχοντας ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη εξακολουθούν να ψάχνουν μία νέα αρχή, που δεν έχει έρθει ακόμη ούτε με τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο τους.

Λίγο νωρίτερα, η Οσασούνα με γκολ του Άντε Μπούντιμιρ, λίγο πριν το ημίωρο, επικράτησε 1-0 της ουραγού και για πολλούς «καταδικασμένης», Αλμερία. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην 12η θέση, στο +7 από την 18η Κάντιθ, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα σε 19ο σερί ματς, γνωρίζοντας την 9η διαδοχική εκτός έδρας ήττα τους.

 Η 19Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η 20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA