Επιστροφή στις νίκες για την Ατλέτικο Μαδρίτης, διέλυσε τη Γρανάδα με πεντάρα η Βιγιαρεάλ

Επιστροφή στις νίκες για την Ατλέτικο Μαδρίτης, διέλυσε τη Γρανάδα με πεντάρα η Βιγιαρεάλ

Πάνος Κορομηλάς 19:13 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:28 - 03.03.2024

Την επιστροφή της στις νίκες πραγματοποίησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 2-1 της Μπέτις, ενώ η Βιγιαρεάλ έκανε πάρτι κόντρα στη Γρανάδα, την οποία ισοπέδωσε με 5-1.

Προερχόμενη από τον αποκλεισμό στους ημιτελικούς του Κυπέλλου από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και από το απρόσμενο εντός έδρας 2-2 με την ουραγό Αλμερία στο πρωτάθλημα, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να νικήσει την Μπέτις.

Έστω και δύσκολα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πήρε το «τρίποντο» στο «Μετροπολιτάνο» με 2-1 και διατήρησε το προβάδισμα που έχει για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο Champions League.

Το αυτογκόλ του Σίλβα στο ξεκίνημα του ματς και το γκολ του Άλβαρο Μοράτα πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο (ο διεθνής στράικερ είχε χάσει πέναλτι στο 28΄) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους «ροχιμπλάνκος», που παρά τη μείωση του σκορ από τους Ανδαλουσιάνους στο 62΄ από τον Καρβάλιο, έφτασαν τελικά στο στόχο τους, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους ήττα μετά από πέντε αγώνες.

Βιγιαρεάλ - Γρανάδα 5-1

Με το Νορβηγό επιθετικό, Αλεξάντερ Σόρλοτ, σε μεγάλη μέρα (πέτυχε χατ τρικ) η Βιγιαρεάλ διέλυσε με 5-1 τη Γρανάδα στο «Θεράμικα», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της La Liga.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» με το «τρίποντο» αυτό ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, εν αντιθέσει με τη Γρανάδα, που παρέμεινε στην προτελευταία θέση και, πλέον, με την Αλμερία θα πρέπει να ξεκινήσουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν, που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τις βρει στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο 28χρονος Σόρλοτ πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος κι άλλο ένα στο δεύτερο, ενώ ενδιάμεσα οι Κάπουε και Γουέδες είχαν «γράψει» το 3-0 και 4-0 αντίστοιχα.

Η 27Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η 28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA