Οταν ο Μανθάνο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ (vids)

Χιλ Μανθάνο

i

©Intime

Οταν ο Μανθάνο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ (vids)

Κώστας Τόπας 10:53 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 03.03.2024

Ο Χιλ Μανθάνο, ο ρέφερι που προκάλεσε αντιδράσεις στη Ισπανία για τις αποφάσεις του στον αγώνα Βαλένθια - Ρεάλ, είχε πρωταγωνιστεί, για αρνητικούς λόγους στη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ το 2020.

Η Ρεάλ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις χάρη στο γκολ του Μπέλιγχαμ, ωστόσο ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη, δευτερόλεπτα προτού ο Άγγλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-2 των «μερένχες». Γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των Μαδριλένων.

Ο 40χρονος Ισπανός ρέφερι είχε πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» για τους ομίλους του Champions League, στις 12 Ιανουαρίου το 2020. Τότε, οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με 1-0 , αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 2-1, χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Παγιέ που υποδείχθηκαν μέσω VAR.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία του Μανθάνο. Στο 53ο λεπτό ο Τοβάν δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σισέ στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ισπανός ρέφερι άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σταμάτησε τον αγώνα και περίμενε το VAR να δει τι θα πει. Ο Σενεγαλέζος είχε βρει τον παίκτη της Μαρσέιγ, αλλά το μαρκάρισμα δεν ήταν ξεκάθαρο αν είναι εντός ή εκτός περιοχής.

Ετσι, ο 40χρονος διαιτητής είχε πάει να δει τη φάση και αποφάσισε πως είναι πέναλτι, χωρίς να προβληθεί ριπλέι, με τον Παγιέ να αναλαμβάνει στο 55' την εκτέλεση και να νικάει τον Σα για το 1-1. O VARίστας δεν είδε κανένα πέναλτι και ο Μανθάνο αποφάσισε ο ίδιος.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 73', μετά από ένα σουτ από τον Τοβέν εκτός περιοχής ο διαιτητής έδωσε χέρι του Ραφίνια και φάουλ εκτός περιοχής, επειδή η θέση του χεριού του Βραζιλιάνου ήταν αφύσικη. Ένα λεπτό μετά όμως άλλαξε την απόφαση του και έδειξε το σημείο του πέναλτι, χωρίς καν να πάει ο ίδιος να κοιτάξει τη φάση, ενώ σύμφωνα με όσα είδαμε από το ριπλέι ο Ραφίνια δεν φαίνεται να πατάει εντός περιοχής, ενώ ούτε το χέρι του είναι εντός αυτής.

Ο λόγος που ακυρώθηκε το γκολ του Μπέλιγχαμ που θα έδινε τη νίκη στη Ρεάλ (vid)
LA LIGA

10:28 - 03.03.2024

Ο λόγος που ακυρώθηκε το γκολ του Μπέλιγχαμ που θα έδινε τη νίκη στη Ρεάλ (vid)

Η Ρεάλ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις χάρη στο γκολ του Μπέλιγχαμ, ωστόσο ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη, δευτερόλεπτα προτού ο Άγγλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Γιατί όμως ακυρώθηκε το γκολ των «μερένχες»;

Ο Παγιέ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και νίκησε και πάλι τον Σα, επιλέγοντας την ίδια γωνία για το 2-1 της Μαρσέιγ, όπου ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία του Μανθάνο.