Ισοπαλία «ανάσα» για τη Βαλένθια, 1-1 τη Ράγιο Βαγιεκάνο

Βαλένθια - Ράγιο Βαγιεκάνο

i

© Google

Ισοπαλία «ανάσα» για τη Βαλένθια, 1-1 τη Ράγιο Βαγιεκάνο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:24 - 04.04.2023

Η Βαλένθια πήρε την ισοπαλία κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο (1-1) και με αυτόν τον τρόπο βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού της La Liga, βρισκόμενη ωστόσο ισόβαθμη με τις Εσπανιόλ και Αλμερία.

Έναν σημαντικό πόντο απέσπασε η Βαλένθια από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, στην προσπάθεια παραμονής που κάνει, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες στο «Μεστάγια» (1-1). Οι γηπεδούχοι με αυτόν τον τρόπο ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού της La Liga, τουλάχιστον τυπικά, αφού βρίσκονται στην 17η θέση και έχουν τους ακριβώς ίδιους βαθμούς με τη 18η Εσπανιόλ και τη 19η Αλμερία.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία μόλις στο 9ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Σάντι Κομεσάνα. Ο 26χρονος μέσος υποδέχτηκε τη σέντρα του Αλβάρο Γκαρσία και με αυτόν τον τρόπο έκανε το 1-0. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ο Λίνο βρέθηκε στο έδαφος εντός της περιοχής, όμως ο ρέφερι έδειξε παίζεται.

Στο δεύτερο μέρος η Βαλένθια είχε ανάγκη να αποσπάσει τουλάχιστον τον πόντο και θα μπορούσε να το κάνει με το κερδισμένο πέναλτι στο 78'. Εντούτοις ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση του θεωρώντας πως δεν υπάρχει παράβαση από παίκτη των φιλοξενούμενων. Το «δώρο» όμως άφησε ανεκμετάλλευτο ο Μπάγιου δύο λεπτά αργότερα, με τον παίκτη της Ράγιο να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και να δίνει την ευκαιρία στον Κλουιβέρτ να διαμορφώσει το τελικό 1-1.