«Καθάρισε» την Αλαβές και πάτησε τετράδα η Μπιλμπάο, όνειρο ήταν και πάει για τη Χιρόνα

«Καθάρισε» την Αλαβές και πάτησε τετράδα η Μπιλμπάο, όνειρο ήταν και πάει για τη Χιρόνα

Στέλιος Βαρδάκης 23:59 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 17.03.2024

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 2-0 της Αλαβές στο «Σαν Μαμές» και ανέβηκε στην 4η θέση στη La Liga, ενώ η Χιρόνα ηττήθηκε με 1-0 από τη Χετάφε και έμεινε στο -10 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκουρουθέτα, που σκόραρε δις (32', 37'), η Αθλέτικ Μπιλμπάο πανηγύρισε τη νίκη επί της Αλαβές με 2-0 στο «Σαν Μαμές» για την 29η αγωνιστική της La Liga, παίρνοντας έτσι ένα πολύτιμο «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνει να δώσει το παρών στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα, οι Βάσκοι σκαρφάλωσαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακας του ισπανικού πρωταθλήματος με 56 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Λουίς Γκαρσία παρέμεινε στην 13η θέση με 32 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς κέρδισαν πέναλτι στο 31ο λεπτό, αλλά ο Σιμόν απέκρουσε την εκτέλεση του Ριόχα και το πλήρωσαν άμεσα, με τον Γκουρουθέτα να χτυπά στο αμέσως επόμενο λεπτό και να κάνει το 1-0. Μάλιστα, έπειτα από πέντε λεπτά ο Ισπανός βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Χετάφε - Χιρόνα 1-0

Ακόμη πιο εύκολα έκανε τα πράγματα για την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης η Χετάφε. Οι «αθουλόνες» νίκησαν με 1-0 τη Χιρόνα στο «Αλφόνσο Πέρεθ» κι έδωσαν τη δυνατότητα στους «μερένχες» να διατηρήσουν τη διαφορά των 10 βαθμών στη βαθμολογία, που είχαν πετύχει ήδη, μετά το εμφατικό διπλό στην Παμπλόνα επί της Οσασούνα (2-4).

Όσον αφορά την ομάδα του Χοσέ Μπορνταλάς σκαρφάλωσε στην 9η θέση με 38 βαθμούς. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι για την 29ης αγωνιστική της La Liga το σημείωσε στο 33ο λεπτό ο Σαντιάγο.

Η 29Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η 30Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ LA LIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA