Νίκη με άρωμα Champions League για τη Σοσιεδάδ - Άλμα παραμονής για τη Βαγιαδολίδ

Πανηγυρισμοί παικτών Ρεάλ Σοσιεδάδ

i

©Παίκτες Ρεάλ Σοσιεδάδ/Alex Caparros/Getty Images

Νίκη με άρωμα Champions League για τη Σοσιεδάδ - Άλμα παραμονής για τη Βαγιαδολίδ

Κώστας Τσιακλής 21:31 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:12 - 22.04.2023

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Ράγιο Βαγεκάνο και έκανε σημαντικό βήμα για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Άλμα παραμονής για τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ που επιβλήθηκε με 1-0 της Χιρόνα.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Ράγιο Βαγεκάνο και έκανε σημαντικό βήμα για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Πλέον οι «Βάσκοι» βρίσκονται στο +6 από την Ρεάλ Μπέτις, η οποία ηττήθηκε νωρίτερα από την Οσασούνα (3-2). Την ίδια ώρα η Βαγιαδολίδ επέστρεψε στις νίκες και έκανε άλμα παραμονής αφού επιβλήθηκε με 1-0 της Χιρόνα.

Στο 12’ του αγώνα η Ρεάλ Σοσιεδάδ πέτυχε γκολ με σουτ του Μικέλ Οριαρθάμπαλ μέσα από την περιοχή όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ έπειτα από εξέταση του VAR. Στο 22’ ο Αλεξάντερ Σέρλοθ συνεργάστηκε με τον Νταβίντ Σίλβα, όμως το σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.

Ασταμάτητη η Μπιλμπάο, «καθάρισε» την Αλμερία και παρέμεινε στο κόλπο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο!
LA LIGA

19:17 - 22.04.2023

Ασταμάτητη η Μπιλμπάο, «καθάρισε» την Αλμερία και παρέμεινε στο κόλπο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Σημαντικό διπλό για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε 2-1 μέσα στην έδρα της Αλμερία, φτάνοντας τις τρεις διαδοχικές νίκες και κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα και η πρώτη ευκαιρία ήταν για τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο 51' με το όμορφο σουτ του Όσκαρ Τρέχο, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Άλεξ Ρεμίρο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 57', με τον Ίσι Παλαθόν να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας των «Βάσκων» και να κάνει το 0-1.

Η αντίδραση της Σοσιεδάδ ήταν άμεση αφού ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 59' ο Αιχέν Μουνιόθ πέρασε ωραία τον αντίπαλο του και επιχείρησε τη σέντρα στην περιοχή, εκεί όπου περίμενε ο Αλεξάντερ Σέρλοθ που με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 81' της αναμέτρησης. Ο αμυντικός της Βαγιεκάνο, Φλοριάν Λεζέν, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-1.

Το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Σοσιεδάδ ανέβηκε στους 54 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά της από την πέμπτη Ρεάλ Μπέτις στους πέντε βαθμούς. Από την άλλη η Ράγιο Βαγεκάνο παρέμεινε στην 9η θέση με 40 βαθμούς και δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στο άλλο παιχνίδι η Ρεάλ Βαγιαδολίδ «άνοιξε» το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία στο 24’. Ο Γκονζάλο Πλάτα πήρε την μπάλα από δεξιά και έκανε πάσα στον Μόντσου μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να «εκτελεί» τον Πάουλο Καζανίγκα για το 1-0. Στο 37’ η Χιρόνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Αρναού Μαρτίνεζ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και έφυγε λίγο άουτ.

Στο 54΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ όμως ο Καζανίγκα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κάιλ Λάριν. Στο 66' ήταν η σειρά του τερματοφύλακα της Βαγιαδολίδ, Τζόρντι Μασίπ, να δείξει τα αντανακλαστικά του αφού σταμάτησε την προσπάθεια του Ρεϊνιέρ. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Βαγιαδολίδ στο 74' όμως ο Καζανίγκα απέκρουσε και το σουτ του Γκονζάλο Πλάτα.

Κάπως έτσι η Ρεάλ Βαγιαδολίδ ανέβηκε στην 14η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς και πήγε στο +7 από την Εσπανιόλ και τη ζώνη του υποβιβασμού. Στον αντίποδα η Χιρόνα έμεινε στηην 10η θέση με 38 βαθμούς  και φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.