Τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες τον Μέσι

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες τον Μέσι

Κώστας Τόπας 11:57 - 21.04.2023

Ενώ η επιχείρηση για την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα συνεχίζεται, στα αποδυτήρια του συλλόγου, οι παίκτες προετοιμάζονται για αυτή την επιστροφή του Αργεντινού Παγκόσμιου αστέρα.

Το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και, καθώς πλησιάζει το τέλος της σεζόν, ο Αργεντινός θα μπορούσε κάλλιστα να δελεαστεί από την επιστροφή του στο «Καμπ Νόου». Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Μπαρτσελόνα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να δει τον Αργεντινό ξανά στα «μπλαουγκράνα»

Οι Καταλανοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρόταση που ετοιμάζουν για τον Αργεντινό αστέρα κι εντός των επόμενων ημερών να την παρουσιάσουν στον ίδιο και τον εκπρόσωπο, αλλά και πατέρα του, Χόρχε Μέσι. Ένας από τους κύριους... αρχιτέκτονες αυτής της πιθανής επιστροφής ονομάζεται Τσάβι. Πρώην συμπαίκτης με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, τώρα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας ως προπονητής και επιθυμεί να δει ξανά τον Μέσι να παίζει με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα

«Έχω ήδη πει ότι αυτό είναι το σπίτι του και ότι οι πόρτες του είναι ανοιχτές. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και στην ιστορία θα έχει πάντα τη θέση του», ήταν τα λόγια του Τσάβι σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η επιθυμία του Ισπανού προπονητή μοιράστηκε με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, η οποία εργάζεται στα παρασκήνια για να καταστήσει την επιχείρηση οικονομικά βιώσιμη. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα, καθώς η Μπάρτσα πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσει το Fair Play, με την La Liga να παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Τερ Στέγκεν, Ντεμπελέ, Λεβαντόφσκι, Μπουσκέτς όλοι λένε «ναι» στην επιστροφή του Μέσι

Πάντως, για να προετοιμάσει τη σκηνή, ο Τσάβι έχει ήδη μιλήσει με αρκετούς παίκτες στα αποδυτήρια για να τους εξηγήσει την κατάσταση και να μοιραστεί την ιδέα του για τη μελλοντική θέση του Αργεντινού αστέρα στην ομάδα. Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Sport, μίλησε κυρίως με τον Μαρκ Τερ Στέγκεν, ο οποίος έχει ήδη βιώσει μερικά επεισόδια έντασης μαζί του. Ωστόσο, ο Γερμανός τερματοφύλακας θα ήταν ευχαριστημένος με αυτή την επιστροφή, η οποία ήταν μια ώθηση για να γίνει ο σύλλογος πιο ανταγωνιστικός.

Το διετές σχέδιο της Μπαρτσελόνα για τον Μέσι προκειμένου να εκτοξευτούν τα έσοδά της
LA LIGA

10:32 - 19.04.2023

Το διετές σχέδιο της Μπαρτσελόνα για τον Μέσι προκειμένου να εκτοξευτούν τα έσοδά της

Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπογράψει τον Λιονέλ Μέσι για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς θεωρεί ότι η υπογραφή του Αργεντινού Παγκόσμιου πρωταθλητή θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μεταξύ 25 και 30% των εσόδων της επόμενης σεζόν.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ, από την πλευρά του, είναι πεπεισμένος ότι η επιστροφή του «Λέο» είναι εξαιρετική είδηση ​​για την ομάδα του. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι: «Σήμερα είναι ο παίκτης δίπλα στον οποίο κάθε επιθετικός θα ονειρευόταν να παίξει». 

Τέλος, ο Σέρχιο Μπουσκέτς, πλησιάζει στο τέλος του συμβολαίου του τον Ιούνιο, αλλά θα σκεφτόταν να επεκτείνει έναν ακόμη χρόνο και ως εκ τούτου να καθυστερήσει τον αποχαιρετισμό του στο «Καμπ Νόου» για να μπορέσει να αγωνιστεί ξανά με τον Μέσι. Όλοι οι τροχοί δείχνουν να είναι στη θέση τους, σε κάθε περίπτωση, για να προετοιμαστούν για την άφιξη του Αργεντινού.