«Φωτιά» στη Μαδρίτη: Ρεάλ και Ατλέτικο σε ένα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον

Ρεάλ Μαδρίτης

i

Ρεάλ Μαδρίτης / Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images

«Φωτιά» στη Μαδρίτη: Ρεάλ και Ατλέτικο σε ένα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:20 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 25.02.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχτεί την Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (25/2, 19:30) για την 23η αγωνιστική της La Liga, σε ένα τοπικό ντέρμπι που αναμένεται να προσφέρει υψηλό θέαμα όπως τις περισσότερες φορές.

Το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο, είναι παραδοσιακά μία μονομαχία με γκολ, θέαμα και αρκετές εντάσεις. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της ισπανικής πρωτεύουσας «θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους» το απόγευμα του Σαββάτου (Novasports Prime), με στόχο το τρίποντο της νίκης που θα τους δώσει βαθμολογική «ανάσα» ενόψει και της απαιτητικής συνέχειας.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προέρχεται από το μεγάλο διπλό στο Άνφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ (2-5) για το Champions League, ενώ επίσης τρέχει κι ένα σερί 5 νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Στα τελευταία 9 ματς πρωταθλήματος, η «Βασίλισσα» έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές και αυτό φανερώνει την εξαιρετική περίοδο που διανύει η ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Στο βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ρεάλ βρίσκεται στην 2η θέση με 51 βαθμούς και στο -8 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Στην διάθεση του Αντσελότι για το επερχόμενο ντέρμπι βρίσκεται ο Τσουαμενί, με τον Γάλλο να επιστρέφει ύστερα από απουσία 8 ημερών. Από την αποστολή απουσιάζουν οι Αλάμπα και Ροντρίγκο, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού στην αναμέτρηση με την Λίβερπουλ.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης προέρχεται από την δύσκολη εντός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται πολύ πίσω από τους δύο μονομάχους του τίτλου (-18 από την κορυφή), ενώ επίσης έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και το κύπελλο.

Ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει είναι η καθιέρωση στην πρώτη τετράδα, με σκοπό να διατηρήσει ένα εισιτήριο την επόμενη σεζόν του Champions League. Για τους φιλοξενούμενους, από το συγκεκριμένο ντέρμπι θα απουσιάζει ο Ροντρίγκο Ντε Πολ, ο οποίος έχει υποστεί θλάση.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η Ρεάλ απέδρασε με διπλό από το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» (1-2), παίρνοντας μία σπουδαία νίκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη της Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν το 2016, στη νίκη με 0-1 για το πρωτάθλημα.

Ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση είναι ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλος Αντσελότι)

Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Μόντριτς, Κρόος, Βίνι, Βαλβέρδε, Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε)

Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο, Μπαρριός, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο, Γκριεζμάν, Γιορέντε

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

22:00 Έλτσε – Μπέτις 2:3

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

15:00 Εσπανιόλ – Μαγιόρκα

17:15 Κάντιθ – Ράγιο Βαγιεκάνο

19:30 Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

15:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Χιρόνα

17:15 Θέλτα – Βαγιαδολίδ

19:30 Αλμερία – Μπαρτσελόνα

22:00 Σεβίλλη – Οσασούνα

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

22:00 Βιγιαρεάλ – Χετάφε