Ο ορκισμένος εχθρός έγινε φίλος: Οι λόγοι που η Ρεάλ δεν διαμαρτυρήθηκε για την χρηματοδότηση της Μπαρτσελόνα στον αρχιδιαιτητή

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα

i

Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

Ο ορκισμένος εχθρός έγινε φίλος: Οι λόγοι που η Ρεάλ δεν διαμαρτυρήθηκε για την χρηματοδότηση της Μπαρτσελόνα στον αρχιδιαιτητή

Κώστας Τόπας 11:59 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 23.02.2023

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν δώσει αμέτρητες μάχες στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αυτή τη φορά όμως η Ρεάλ κάνει πίσω και δεν παίρνει θέση στην υπόθεση της χρηματοδότησης της Μπαρτσελόνα σε αρχιδιαιτητή...

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφησε την μισητή αντίπαλό της Μπαρτσελόνα στην κρίση της ούτε την μαχαίρωσε από πίσω, αλλά μάλλον την υποστήριξε και δεν εξέδωσε καμία δήλωση εναντίον της εν μέσω της κρίσης που πλήττει τον καταλανικό σύλλογο. Κάτι που μπορεί να μην είναι κατανοητό, αλλά υπάρχει εξήγηση.

Μετά τη συνάντηση της Επιτροπής των Αντιπροσώπων με τη La Liga, οι ισπανικοί σύλλογοι εξέδωσαν κοινή δήλωση ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της Μπαρτσελόνα που πληρώνει χρηματικά ποσά όλα αυτά τα χρόνια στον πρώην αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτητών. Ορισμένες αναφορές τόνισαν ότι ο Χοσέ Μανουέλ Μάζα, μέλος του νομικού τμήματος της Ρεάλ Μαδρίτης, αρνήθηκε να υπογράψει τη δήλωση μετά την επιστροφή του στη διοίκηση των «μερένχες».

Η ισπανική εφημερίδα Marca αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπέγραψε τη δήλωση, ο οποίος είναι απλώς επειδή ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας δεν ανήκει στην επιτροπή των αντιπροσώπων, και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ή να υπογράψει τη δήλωση. Να διευκρινιστεί ότι η Επιτροπή Αντιπροσώπων είναι το όργανο διοίκησης και διαχείρισης της La Liga.

«Σεισμός» στην Ισπανία: Βγήκαν στη φόρα τα φαξ του αρχιδιαιτητή προς την Μπαρτσελόνα
LA LIGA

10:06 - 23.02.2023

«Σεισμός» στην Ισπανία: Βγήκαν στη φόρα τα φαξ του αρχιδιαιτητή προς την Μπαρτσελόνα

Δημοσίευμα της «El Mundο» έβγαλε στο φως της δημοσιότητας τα φαξ του αρχιδιαιτητή προς την Μπαρτσελόνα. Μία υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο ισπανικό ποδόσφαιρο...

Μάλιστα, οι Μαδριλένοι δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση, ίσως επειδή οι πρόεδροι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, Φλορεντίνο Πέρεθ και Τζουάν Λαπόρτα αντίστοιχα, έχουν αναπτύξει μια ισχυρή σχέση την τελευταία περίοδο, καθώς ήταν με τον Αντρέ Ανιέλι, τον πρώην πρόεδρο της Γιουβέντους, προτεστάντες της ίδρυσης της European Super League.

Oχι μόνο αυτό, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα απέναντι στον Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρο της La Liga, ο οποίος πάντα επικρίνει τη διοίκηση των δύο συλλόγων λόγω της διαφοράς μεταξύ τους οράματος.

Βέβαια, στην Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει οργή για όλες τις πληροφορίες που βγαίνουν και για την αποδεδειγμένη πληρωμή στον πρώην αρχιδιαιτητή από την Μπαρτσελόνα. Δεν γυρίζουν την πλάτη τους σε αυτό που συνέβη και περιμένουν να ξεκαθαριστεί το τοπίο, ώστε να τοποθετηθεί κι επίσημα στη συνέχεια.