Μπαρτσελόνα: Πληρωμές εκατομμυρίων σε ισπανικά μέσα επί εποχής Μπαρτομέου
i

Camp Nou / © fcbarcelona.com

Μπαρτσελόνα: Πληρωμές εκατομμυρίων σε ισπανικά μέσα επί εποχής Μπαρτομέου

Sportal newsroom 16:20 - 22.02.2023

Αναφορά του «Objective» έχει βγάλει στην φόρα πληρωμές εφτά εκατομμυρίων σε ισπανικά μέσα από τον πρώην ιδιοκτήτη της Μπαρτσελόνα, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Μετά την αποκάλυψη, ότι η Μπαρτσελόνα πλήρωνε τον πρώην αντιπρόεδρο διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, για ακόμα μια φορά οι «μπλαουγκράνα» βγαίνουν στο προσκήνιο.

Από αυτή την απόφαση η ομάδα της Βαρκελώνης δεν κινδυνεύει με κάποια ποινή, αλλά ξανά η Μπαρτσελόνα έρχεται στην επιφάνεια για κάποια πληρωμή τρίτου προσώπου εκτός ομάδας. Όλα αυτά επί εποχής της προεδρίας του Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Όπως αναφέρει το «Objective» οι «μπλαουγκράνα» φαίνεται ότι χρηματοδοτούσαν ισπανικά μέσα, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, κατά την διάρκεια της προεδρίας του Μπαρτομέου, η ισπανική ομάδα πλήρωνε κοντά 939.600 στην καταλανική εφημερίδα, Sport, απευθείας και 1,35 εκατομμύρια σε συνάλλαγμα. Στην Mundo Deportivo έδωσε συνολικά 1,71 εκατομμύρια ευρώ και στο «El Periodico» 1,32 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι και ένας τοπικός σταθμός της Καταλονίας χωρίς επίσημη άδεια χρηματοδοτήθηκε. Αυτή μάλιστα ήταν και η μόνη που πληρωνόταν από την αρχή μέχρι και το τέλος της θητείας του Μπαρτομέου, λαμβάνοντας περισσότερα απ' ότι έπαιρναν μέσα μεγάλης κλίμακας όπως η Cadena Ser, το COPE και το Rac1.