Πρόβλημα με τη διεξαγωγή του αγώνα Λαμία - ΑΕΚ

Πόνσε - Κορνέζος

i

Πόνσε - Κορνέζος/©Intime

Πρόβλημα με τη διεξαγωγή του αγώνα Λαμία - ΑΕΚ

Sportal newsroom 10:56 - 07.03.2024

Μία από τις πολλές ΠΑΕ τις Super League που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τις νέες κάμερες όπως ειπώθηκε στο ΔΣ του συνεταιρισμού την Τετάρτη (7/3) είναι η ΠΑΣ Λαμία κι ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ (10/3, 17:00) να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους.

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως έχει προκύψει με το «Αθανάσιος Διάκος» και τον επικείμενο αγώνα της Λαμίας κόντρα στην ΑΕΚ για την πρεμιέρα των playoffs (10/3,17:00), αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος το ματς να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αιτία του προβλήματος αποτελεί το γεγονός πως η ομάδα της Φθιώτιδας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος, όσον αφορά το θέμα των νέων καμερών, κάτι που ισχύει και για αρκετές ακόμα ΠΑΕ της Stoiximan Super League, όπως ειπώθηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας την Τετάρτη (7/3), που δεν έχουν προλάβει να εναρμονιστούν στα νέα μέτρα και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ο νόμος που είναι σε ισχύ προβλέπει ότι αν στον έλεγχο που θα διενεργεί η αστυνομία τρεις ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα Super League διαπιστωθεί «η μη σύννομη λειτουργία του συστήματος και του ευρισκόμενου εντός της αθλητικής εγκατάστασης κέντρου ελέγχου και παρακολούθησης του συστήματος αυτού» η ΔΕΑΒ αποφασίζει τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές, ενώ ανάλογη ποινή υπάρχει για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της γηπεδούχου ομάδας εφόσον διαπιστωθεί «η οποιαδήποτε πλημμέλεια ή αστοχία στη λειτουργία του συστήματος» στην έκθεση που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η Super League αποφάσισε να ζητήσει από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Βρούτση, παράταση στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.