Κοντά σε συμφωνία με τον Ματίας Ακούνια η Λαμία

Ματίας Ακούνια

i

©Intime

Κοντά σε συμφωνία με τον Ματίας Ακούνια η Λαμία

Κώστας Τσιακλής 17:07 - 24.06.2023

Η Λαμία βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ματίας Ακούνια που αποχώρησε από τη Μπόστον Ρίβερ.

Η Λαμία φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του επιθετικού της Μπόστον Ρίβερ, Ματίας Ακούνια. Μάλιστα η ομάδα της Ουρουγουάης ανακοίνωσε την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η Λαμία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ματίας Ακούνια. Η ομάδα της Φθιώτιδας θέλει να αντικαταστήσει τον Τζέισον Μεδίνα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει ως ελεύθερος αφού το συμβόλαιο του εκπνέει σε λίγες μέρες και μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει κάποια συμφωνία.

Ο Μεδίνα είχε έρθει στη Λαμία τον περασμένο Φεβρουάριο και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μόλις για τέσσερις μήνες. Στη μικρή μέχρι τώρα τουλάχιστον θητεία του, ο Μεδίνα αγωνίστηκε σε δέκα αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ. Αυτό είχε έρθει στη δεύτερη αγωνιστική των playout, στη νίκη με 1-3 στο «Αγρίνιο» επί του Παναιτωλικού.

Πάντως ο δρόμος για την επιστροφή του Ακούνια στην Ελλάδα έχει ανοίξει καθώς η ομάδα στην οποία ανήκει, Μπόστον Ρίβερ, ανακοίνωσε την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή. Ο Ακούνια είχε συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβριο ωστόσο το έλυσε κοινή συνεναίση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπόστον Ρίβερ για την αποχώρηση του Ακούνια: «Ευχαριστώ για αυτό, Μάτι. Ευχαριστούμε τον Ματίας Ακούνια που ήταν μέλος της ομάδας, για την παράδοση και την αφοσίωση που είχε πάντα στον σύλλογο. Εκ μέρους της Μπόστον Ρίβερ σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι έρχεται».

Ο Ακούνια αγωνίστηκε ξανά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λάρισας. Εκεί βρέθηκε από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2022 και κατέγραψε συνολικά 37 συμμετοχές και είχε εννέα γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.