«Βράζει» η Λάτσιο για τις τρεις κόκκινες κόντρα στη Μίλαν: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Γκεντουζί

i

PrtScr

«Βράζει» η Λάτσιο για τις τρεις κόκκινες κόντρα στη Μίλαν: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Κώστας Τόπας 09:55 - 02.03.2024

Οι διαιτητικές αποφάσεις του διαιτητή στο ντέρμπι με τη Μίλαν, έκαναν έξαλλη την Λάτσιο, η οποία τελείωσε το ματς με οκτώ (!) παίκτες στο γήπεδο.

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε η Μίλαν, η οποία επικράτησε εκτός έδρας κόντρα στη Λάτσιο η οποία τελείωσε το ματς με οκτώ (!) παίκτες, χάρη στο τέρμα του Νοά Οκαφόρ (89'), για την 27η αγωνιστική της Serie A.

Πάντως, δύο ήταν τα μεγάλα αμφιλεγόμενα περιστατικά που εξόργισαν τους «λατσιάλι» στον αγώνα απέναντι στους «ροσονέρι». Το πλήθος στο «Ολίμπικο» πυροδοτήθηκε και στόχευσε το μεγαλύτερο μέρος του θυμού του στους ρέφερι, με επικεφαλής τον διαιτητή Μάρκο Ντι Μπέλο.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Μενιάν βγήκε για να διώξει την πάσα του Φλορέντσι, αλλά στην προσπάθεια να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του, συγκρούστηκε με τον Βαλεντίν Καστεγιάνος. Η Λάτσιο ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής και το VAR υποστήριξαν ότι ήταν μια φυσική συνέχεια της κίνησης αφού είχε καθαρίσει την μπάλα και εκείνη τη στιγμή ο Καστεγιάνος δεν μπορούσε να έχει ωφεληθεί επειδή ο Ματέο Γκάμπια είχε ήδη την κατοχή.

Ο τεχνικός διαιτησίας του DAZN, Λούκα Μαρέλι, συμφώνησε με αυτήν την ερμηνεία και θεώρησε ότι δεν έπρεπε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Ωστόσο, οι «λατσιάλι» ήταν και εξίσου έξαλλοι όταν ο Πελεγκρίνι έλαβε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κρίστιαν Πούλισικ.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Καστεγιάνος ενεπλάκη για άλλη μια φορά, καθώς δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο σε μια σύγκρουση με τον Ισμαέλ Μπενασέρ. Ωστόσο, ο διαιτητής δεν σφύριξε φάουλ και καθώς το παιχνίδι δεν διακόπηκε, η κίτρινη κάρτα δεν δόθηκε στον παίκτη της Μίλαν.

Ο Καστεγιάνος έμεινε με ματωμένη μύτη μετά από αυπό το περιστατικό, αλλά ο ειδικός του DAZN, Λούκα Μαρέλι, επεσήμανε ότι η σύγκρουση ήταν πίσω από τον διαιτητή, επομένως δεν ήταν σε θέση να δει ότι είχε τραυματιστεί. Σε αυτήν την περίπτωση, ο τέταρτος διαιτητής θα έπρεπε να είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει.

Στην Λάτσιο, «βράζουν» για τις διαιτητικές αποφάσεις κι αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσει και ο Αλέσιο Ρομανιόλι, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με τους «ροσονέρι», φώναζε χαρακτηριστικά: «Σκάνδαλο, σκάνδαλο...»