Φεύγει από τη Μίλαν το καλοκαίρι ο Ζιρού - Ο ατζέντης του Έιμπραχαμ συναντήθηκε  με εκπροσώπους της Μίλαν
i

© Intime/PrtScr

Φεύγει από τη Μίλαν το καλοκαίρι ο Ζιρού - Ο ατζέντης του Έιμπραχαμ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Μίλαν

Γιάννης Λιβανός 15:13 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 02.03.2024

O Ολιβιέ Ζιρού αναμένεται να αφήσει την Ευρώπη και τη Μίλαν το προσεχές καλοκαίρι, για να περάσει τον Ατλαντικό και να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ (MLS). Την ίδια ώρα άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου φαίνεται πως είχαν μια πρώτη επαφή με τον μάνατζερ του Έιμπραχαμ, προκειμένου εκείνος να γίνει «ροσονέρο».

Ο 37χρονος κεντρικός επιθετικός της Μίλαν, Ολιβιέ Ζιρού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και η οικογένεια του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Corriere dello Sport», τού έχει ζητήσει να φύγουν από το Μιλάνο και να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γάλλος σέντερ φορ μάλιστα φέρεται πως έχει προτάσεις από τους Red Bulls της Νέας Υόρκης, αλλα και τους Λος Αντζελες Γκάλαξι. 

Ο Ζιρού εντάχθηκε στη Μίλαν το 2021 και έκτοτε έχει αγωνιστεί 116 φορές, πετυχαίνοντας 45 τέρματα. Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά στο «Σαν Σίρο» κατέκτησε το «σκουντέτο» (Serie A), συνεισφέροντας τα μέγιστα στον δρόμο προς τον τίτλο, βρίσκοντας δίχτυα 14 φορές.

Και φέτος ο Γάλλος, παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία του (37 στα 38) έχει αγωνιστεί σε 31 παιχνίδια, βάζοντας ήδη 13 γκολ, ενώ απομένουν 12 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά και οι αναμετρήσεις των «ροσονέρι» για το Europa League.

Έιμπραχαμ, υποψήφιος για αντι-Ζιρού στη Μίλαν

Στην Ιταλία κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο ατζέντης του επιθετικού της Ρόμα, Τάμι Έιμπραχαμ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Μίλαν, στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου.

Ο μάνατζερ λοιπόν του Έιμπραχαμ ταξίδεψε από τη Ρώμη στο Μιλάνο, προκειμένου να συναντηθεί με ανθρώπους των «ροσονέρι». Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν να συζητηθεί το ενδεχόμενο μεταγραφής του Έιμπραχαμ στη Μίλαν.

Η Ρόμα φαίνεται πως κοστολογεί τον Έιμπραχαμ στα 30 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αφήσει να υπογράψει σε άλλη ομάδα. Η Μίλαν μάλιστα μοιάζει να ενδιαφέρεται αρκετά για τον παίκτη, αφού το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανόν ο Ζιρού να αποχωρήσει από την ομάδα και έτσι να δημιουργηθεί κενό στη θέση του επιθετικού.

Ο Αγγλος επιθετικός της Ρόμα, τραυματίστηκε σοβαρά στον πρόσθιο χιαστό στο δεξί του γόνατο, στο τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν στη Serie A με την Σπέτσια, και από τότε είναι εκτός δράσης.

Με τους «τζιαλορόσι», στους οποίους εντάχθηκε το 2021, ο Έιμπραχαμ έχει παίξει 107 παιχνίδια και έχει πετύχει 36 γκολ, ενώ παράλληλα έχει δώσει και 12 ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί δε ότι Ζιρού και Έιμπραχαμ είχαν υπάρξει συμπαίκτες στην Τσέλσι για μία διετία (2019-2021). Το καλοκαίρι του 2021 και οι δύο άφησαν την αγγλική ομάδα για Μίλαν και Ρόμα αντίστοιχα.