Επιβεβαιώνουν την «ψυχιατρική διαταραχή» από την οποία πάσχει ο Λαβέτσι: «Μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του»

Εζεκιέλ Λαβέτσι

i

PrtScr

Επιβεβαιώνουν την «ψυχιατρική διαταραχή» από την οποία πάσχει ο Λαβέτσι: «Μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του»

Κώστας Τόπας 08:32 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 01.02.2024

Ο δικηγόρος του Εζεκιέλ Λαβέτσι, επιβεβαίωσε ότι ο άλλοτε φορ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Νάπολι πάσχει από «υπομανία» και αποκλείει ότι ο Αργεντινός νοσηλεύεται για εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι, πρώην Αργεντινός ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στην Ευρώπη στη Νάπολι και την Παρί Σεν Ζερμέν και που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2019 παίζοντας για την κινεζική Χεμπέι Τσάινα Φόρτσιουν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική, με εξειδίκευση στη θεραπεία προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε ότι ο Λαβέτσι νοσηλεύεται για να θεραπεύσει μια κρίση λόγω «υπομανίας, μιας χρόνιας διαταραχής της διάθεσης». 

«Δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για κατάχρηση ναρκωτικών ή αλκοόλ, αλλά για ψυχιατρική διαταραχή που μπορεί να κάνει κάποιον να βλάψει τον εαυτό του και που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες», εξήγησε ο δικηγόρος του Λαβέτσι σε δηλώσεις που αναπαράγει το «Paparazzi». Ο Ντ' Αλεσάντρος μοιράστηκε ότι η εξέλιξη του Λαβέτσι «είναι θετική» και επιβεβαίωσε ότι ο 38χρονος πρώην Αργεντινός ποδοσφαιριστής «είχε ήδη υποστεί τις συνέπειες αυτής της παθολογίας (υπομανίας) στο παρελθόν».

Τι είναι η υπομανία που πάσχει ο Λαβέτσι και τι συμπτώματα έχει;

Η  υπομανία που υπέστη ο Εζέκιελ Λαβέτσι είναι «μια χρόνια ψυχιατρική διαταραχή που επηρεάζει τη διάθεση και μπορεί να οδηγήσει το άτομο που υποφέρει από αυτήν σε αυτοτραυματισμό.

 Το Graduate School of Psychology and Psychiatry ορίζει την υπομανία ως «την κατάσταση της ψυχικής διέγερσης, που χαρακτηρίζεται από υπέρογκα επίπεδα ενέργειας, αναστολή και τάση για ερεθισμό».

Ενα υπομανιακό επεισόδιο μπορεί να διαρκέσει από μία έως τέσσερις ημέρες με τα ακόλουθα συμπτώματα: δυσανάλογη αυτοεκτίμηση, αίσθημα υπερβολικής ενέργειας, αδυναμία ύπνου και σεβασμού ανάπαυσης, συνεχής ανάγκη να μιλάει ασταμάτητα, τάση για ηδονισμό, συμμετοχή σε δραστηριότητες. που συνεπάγονται κινδύνους, αδυναμία ελέγχου των σκέψεων και φυγής ιδεών και ικανότητα επίτευξης μεγάλου αριθμού καθορισμένων στόχων.

Προς το παρόν, ο Λαβέτσι υποβάλλεται σε θεραπεία για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην κατάστασή του ενώ η οικογένειά του τον στηρίζει στη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες και για την οποία τα μέλη της οικογένειάς του δεν θέλουν να δώσουν λεπτομέρειες.