Η σκληρή ιστορία του Λαβέτσι που εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για υπομανία: «Εχω πιάσει πάτο»

Εζεκιέλ Λαβέτσι

i

PrtScr

Η σκληρή ιστορία του Λαβέτσι που εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για υπομανία: «Εχω πιάσει πάτο»

Κώστας Τόπας 11:38 - 26.01.2024

Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική μετά από υπομανιακή κρίση κατά την οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά με ψαλίδι.

Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι, ο οποίος στην Ευρώπη αγωνίστηκε με τη Νάπολι και την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει εισαχθεί σε ίδρυμα ψυχικής υγείας από τις 7 Ιανουαρίου 2024 και δεν υπάρχει ακόμη προγραμματισμένη ημερομηνία για τον 38χρονο πρώην ποδοσφαιριστή, ώστε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο αργεντίνικος Τύπος δημοσιεύει ότι τα προβλήματα υγείας του Λαβέτσι, για τα οποία χρειάστηκε να εισαχθεί σε ψυχιατρικό κέντρο στο Μπουένος Άιρες, οφείλονται στην «προβληματική κατανάλωση» αλκοόλ: «Μου αρέσει πολύ η τεκίλα. Έπινα και πολύ κρασί».

Ο Μαουρίτσιο Ντ' Αλεσάντρο δικηγόρος του Λαβέτσι, εξήγησε στο «SoFoot» ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται για ψυχιατρική διαταραχή. «Υπέφερε από υπομανία, μια χρόνια διαταραχή της διάθεσης. Είχε ήδη υποστεί τις συνέπειες αυτής της παθολογίας στο παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι είναι η υπομανία που πάσχει ο Λαβέτσι και τι συμπτώματα έχει;

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μαουρίτσιο Ντ' Αλεσάντρο η υπομανία που υπέστη ο Εζέκιελ Λαβέτσι είναι «μια χρόνια ψυχιατρική διαταραχή που επηρεάζει τη διάθεση και μπορεί να οδηγήσει το άτομο που υποφέρει από αυτήν σε αυτοτραυματισμό». Το Graduate School of Psychology and Psychiatry ορίζει την υπομανία ως «την κατάσταση της ψυχικής διέγερσης, που χαρακτηρίζεται από υπέρογκα επίπεδα ενέργειας, αναστολή και τάση για ερεθισμό».

Εξηγεί ότι ένα υπομανιακό επεισόδιο μπορεί να διαρκέσει από μία έως τέσσερις ημέρες με τα ακόλουθα συμπτώματα: δυσανάλογη αυτοεκτίμηση, αίσθημα υπερβολικής ενέργειας, αδυναμία ύπνου και σεβασμού ανάπαυσης, συνεχής ανάγκη να μιλάει ασταμάτητα, τάση για ηδονισμό, συμμετοχή σε δραστηριότητες. που συνεπάγονται κινδύνους, αδυναμία ελέγχου των σκέψεων και φυγής ιδεών και ικανότητα επίτευξης μεγάλου αριθμού καθορισμένων στόχων.

Η ζοφερή ιστορία του Λαβέτσι από την ψυχιατρική κλινική: «Εχασα τον δρόμο μου, δεν υπήρχε άλλη επιλογή»

Ο ίδιος ο Λαβέτσι παραδέχτηκε λίγο πριν μπει στο ψυχιατρείο, ότι «προσπάθησα να καθαρίσω σε μια άλλη κλινική στο Μπουένος Άιρες, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνω. Πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου και τις συνήθειές μου. Και πρέπει να τα κάνω όλα αυτά για τον γιο μου. Είχα πέσει πολύ χαμηλά».

Ο Λαβέτσι τραυματίστηκε στην κοιλιά σε επεισόδιο στο σπίτι του: Μαχαίρωσε τον εαυτό του με ψαλίδι

Ο Λαβέτσι, ο οποίος αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2020 αφού έπαιξε για την Χεμπέι Τσάινα Φόρτσιουν  στην Κίνα, χρειάστηκε να εισαχθεί στην κλινική μετά από περιστατικό στο σπίτι του στο οποίο τραυματίστηκε στην κοιλιά από ένα ψαλίδι.

«Τα ξημερώματα άρχισε να φωνάζει και να λέει ότι υπήρχε κόσμος στο σπίτι. Ο αδερφός του άρχισε να ψάχνει παντού και άρπαξε ένα ψαλίδι. Του είπε ότι δεν υπήρχε κανείς. Ο Λαβέτσι επέμεινε ότι υπήρχε. Εκείνη τη στιγμή μπήκε σε κατάσταση έντασης και έχασε την ψυχραιμία του. Ο αδερφός του τον άρπαξε και έπεσαν στο έδαφος. 

Σε ψυχιατρική κλινική ο Λαβέτσι: «Προσπάθησα να κάνω αποτοξίνωση μόνος μου, αλλά δεν τα κατάφερα»
REST OF THE WORLD

08:05 - 26.01.2024

Σε ψυχιατρική κλινική ο Λαβέτσι: «Προσπάθησα να κάνω αποτοξίνωση μόνος μου, αλλά δεν τα κατάφερα»

Ο Εζέκιελ Λαβέτσι συνεχίζει να βιώνει δύσκολες στιγμές κι αυτή τη φορά χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. Η εφημερίδα «Equipe» δημοσίευσε ότι ο Αργεντινός έχει εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική στο Μπουένος Άιρες για τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Όταν έπεσε ο Λαβέτσι ένιωσε οξύ πόνο. Τα επιφανειακά τραύματα στην κοιλιά προκλήθηκαν από αυτό το ψαλίδι και όχι από κανένα άλλο τραυματισμό», εξήγησε ο δικηγόρος του Λαβέτσι μετά από αυτό το περιστατικό.