Η κατάρα των τελευταίων λεπτών και τα γκολ που έστειλαν τον Λεβαδειακό στη Super League 2

Πίκρα στον Λεβαδειακό.

i

©intime

Η κατάρα των τελευταίων λεπτών και τα γκολ που έστειλαν τον Λεβαδειακό στη Super League 2

Γιώργος Σακελλαρίου 17:10 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 07.05.2023

Ο Λεβαδειακός είναι αήττητος στα playouts, αλλά πλήρωσε τα γκολ που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά.

Η ζωή είναι χαρές και λύπες.

Το ποδόσφαιρο φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και ο Λεβαδειακός σε διάστημα ενός έτους βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση. Στις 15 Μαϊου 2022 οι Βοιωτοί σε ένα κατάμεστο γήπεδο, όπως συνηθίζεται όταν ανεβαίνει μία ομάδα της περιφέρειας, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι εξαφανίζονται, επικράτησαν 1-0 της Βέροιας κι ανέβηκαν στη Super League.

Στις 6 Μαϊου 2023, σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, λοιπόν, το γκολ του Τόσιτς στο 92’ έδωσε την ισοπαλία στη Λαμία και καταδίκασε τον Λεβαδειακό σε υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία. Ένα αποτέλεσμα που σκόρπισε πίκρα τους για τους Βοιωτούς, οι οποίοι παραμένουν, ωστόσο, αήττητοι στα playouts!

Η κατάρα

Ο Λεβαδειακός πλήρωσε αρχικά τις λάθος μεταγραφές, που πρόσφεραν ελάχιστα, αλλά και τα γκολ στα τελευταία λεπτά που τον καταδίκασαν. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη και στα έξι ματς προηγήθηκε, αλλά νίκησε μόνο τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στα υπόλοιπα πέντε ήρθε ισόπαλη δεχόμενη τέσσερα γκολ μετά το 89’!

Πετράκης: «Δεν πρέπει να ακυρωθεί η προσπάθεια τω παιδιών παρά τον υποβιβασμό»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:32 - 06.05.2023

Πετράκης: «Δεν πρέπει να ακυρωθεί η προσπάθεια τω παιδιών παρά τον υποβιβασμό»

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιάννης Πετράκης, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι παρά τον υποβιβασμό της ομάδας του, δεν πρέπει να ακυρωθεί η προσπάθεια των παικτών του.

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ο Νίκας έκανε το 0-1 και ο Μπάκιτς στο 73’ ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Με τον Ατρόμητο εντός ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με τον Βινίσιους και ο Κιάρτανσον στο 81’ ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Θρίλερ και με τον Ιωνικό εντός. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φαντιγκά, ο Λεβαδειακός το γύρισε με Γερεμέγεφ, Βρακά και στο 89’ ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε σε 2-2. Στο Αγρίνιο οι Βοιωτοί βίωσαν και πάλι τον εφιάλτη. Με δύο γκολ του Νίκα, προηγήθηκαν 0-2, ο Πέδρο μείωσε στο 60’ και ο ίδιος με πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR ισοφάρισε στο 104’ (!) για το τελικό 2-2

Και φτάσαμε στη Λαμία, όπου πάλι ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Νίκα. Νωρίτερα, μάλιστα, έχασε πέναλτι η Λαμία με τον Μεντίνα κι όμως, ο Λεβαδειακός, αφού είδε την τύχη να του χαμογελά τελικά πληγώθηκε στο 92’ από τον Τόσιτς κι έπεσε.

Ας δούμε, όμως και τι συνέβη στην κανονική διάρκεια. Ο Λεβαδειακός στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη προηγήθηκε με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, αλλά οι Κρητικοί έφτασαν στην ανατροπή. Οι Βοιωτοί άνοιξε το σκορ και με τον Αστέρα Τρίπολης εντός με γκολ του Λιάγκα, αλλά ισοφαρίστηκαν στο τελικό 1-1 από τον Καστάνιο. Στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο, ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ με τον Μουτίνιο και η ομάδα του Μπράτσου ανέτρεψε το σκορ κι επικράτησε 2-1 με τους Ντέλετιτς, Τσοκάνη. Με τον Άρη εντός έδρας ο Χάμοντ έκανε το 1-0 και ο Πάλμα ισοφάρισε σε 1-1. Ακόμα τέσσερα ματς δηλαδή που ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα και δεν μπόρεσε να το κρατήσει.