Με ήρωα Τσιγκρίνσκι ο Ιωνικός έφυγε με χρυσό βαθμό από τη Λιβαδειά!

Λεβαδειακός - Ιωνικός

i

© Intime

Με ήρωα Τσιγκρίνσκι ο Ιωνικός έφυγε με χρυσό βαθμό από τη Λιβαδειά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:15 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 22.04.2023

Βαθμό... χρυσάφι πήρε ο Ιωνικός, ο οποίος ήρθε ισόπαλος με 2-2 με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά χάρη σε γκολ του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο φινάλε του αγώνα και παρέμεινε πάνω από τους Βοιωτούς στη βαθμολογία των playouts της Super League.

Στην αρχή νικούσε, μετέπειτα βρέθηκε να χάνει και τελικά κατέληξε να φεύγει από τη Λιβαδειά με έναν πολύ σημαντικό βαθμό. Ο λόγος για τον Ιωνικό, που ήρθε ισόπαλος με 2-2 με τον Λεβαδειακό σε ένα αρκετά χορταστικό παιχνίδι παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου λόγω της βροχής. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που σκόραρε στο φινάλε για τους φιλοξενούμενους.

Έτσι, οι Νικαιώτες παρέμειναν στο +2 από τους τελευταίους Βοιωτούς στον βαθμολογικό πίνακα των playouts της Super League, όντας στην 13η θέση με 25 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τρεις καλές στιγμές μόλις στο πρώτο 15λεπτο με Βινίσιους και Γιαννιώτα, όμως δεν αξιοποίησαν καμία από αυτές. Στη συνέχεια η ομάδα του Γρηγορίου ισορρόπησε, με το ματς να έχει καλό ρυθμό παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή.

Οι φιλοξενούμενοι στο 23ο λεπτό είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Κάνιας, ενώ έπειτα από τρία λεπτά άνοιξαν το σκορ, με τν Φαντινγκά να πιάνει ένα ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση και να κάνει το 0-1. Οι Βοιωτοί είχαν τεράστιες ευκαιρίες στο 30' και στο 32' με τα δύο χαμένα τετ-α-τετ του Γερεμέγεφ, όμως δεν άλλαξε τίποτα μέχι την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μπήκε επιθετικά και στην επανάληψη, με την πίεση της να αποδίδει καρπούς και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα, στο 50' έφερε το ματς στα ίσια, όταν ο Γερεμέγεφ εκανε το 1-1 έπειτα από ασίστ του Βρακά, ενώ ύστερα από έξι λεπτά ήρθε η ολική ανατροπή, με τον Μεχία να κάνει το 2-1.

Οι Νικαιώτες έβγαλαν αντίδραση, κυνήγησαν με νύχια και με δόντια την ισοφάριση και τη βρήκαν στο 85', όταν ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι σκόραρε με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Λεβαδειακός (Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ, Μεχία (84’ Μπελμόντ), Χάμοντ (92’ Νταμπό), Νίκας, Σαχπεκίδης (46’ Βρακάς), Γιαννιώτας (78’ Λούα Λούα), Γερεμέγεφ.

Ιωνικός (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας (84’ Σόουζα), Σάκιτς, Φαντιγκά (61’ Γούλερι), Μασάς (70’ Μάνος), Σεμπά, Μάντζης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ιωνικός δεν πέταξε... λευκή πετσέτα παρότι είδε τον Λεβαδειακό να φτάνει στην ολική ανατροπή και το γκολ του Τσιγκίνσκι στο 85ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το ματς.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που με δικό του γκολ στο φινάλε του αγώνα χάρισε βαθμό... χρυσάφι στον Ιωνικό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μπορεί να μην είναι κερδισμένος από την ισοπαλία ο Λεβαδειακός, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πέμπτο ματς που αγνόησε την ήττα και είναι αήττητος εδώ και 1,5 μήνα. Τελευταία του ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (5/3).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πλέον ο Ιωνικός στρέφει την προσοχή του στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Λεβαδειακός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.