Ο λόγος που ο Λεβαντόφσκι κάλυψε τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του όταν πανηγύρισε

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο λόγος που ο Λεβαντόφσκι κάλυψε τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του όταν πανηγύρισε

Κώστας Τόπας 13:58 - 09.09.2023

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θέλησε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο πανηγύρισε καλύπτοντας τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του κατά τη νίκη της Πολωνίας επί των Νήσων Φερόε.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εξερράγη από χαρά στο τελευταίο του παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα όταν σημείωσε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Οσασούνα πριν από μερικές ημέρες για τη La Liga. Ο δύο φορές νικητής του Golden Boot και ο νικητής του Pichichi την περασμένη σεζόν, ήταν από τους πρωταγωνιστές και στην εθνική του ομάδα. 

Συγκεκριμένα ο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι καθάρισε για την Πολωνία του Φερνάντο Σάντος που τα είχε βρει σκούρα για 70 λεπτά απέναντι στα Νησιά Φερόε, με τον φορ της Μπαρτσελόνα να σκοράρει δις και να υπογράφει το 2-0 των Πολωνών. Μετά τα γκολ ο άλλοτε φορ της Μπάγερν έβαλετα χέρια του στο πρόσωπό του, καλύπτοντας διαδοχικά τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του. Το αινιγματικό τελετουργικό άνοιξε την πόρτα σε κάθε ερμηνεία, κυρίως ως αποτέλεσμα κάποιων επικριτικών απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εμφανίσεις του 35χρονου στράικερ με την εθνική του ομάδα.

«Είναι ένα οικογενειακό μυστικό, το μυστικό μας. Σήμερα είναι τα γενέθλια της Άννας και ξέρει τι σημαίνει και τι ήθελα να πω», σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα ο Πολωνός στράικερ. Πάντως, μία από τις αναγνώσεις που έχουν δοθεί είναι ότι αυτός ο πανηγυρισμός παραπέμπει τους τρεις πιθήκους, ή «πιθήκους σοφίας», της ιαπωνικής κουλτούρας, που παραδοσιακά εννοείται ως «δεν βλέπεις κακό, άκου κανένα κακό, μην μιλάς κακό». Για παράδειγμα, ο Ολλανδός επιθετικός Μέμφις Ντεπάι, πρώην της Μπάρτσα και τώρα στην Ατλέτικο, είναι πολύ συνηθισμένος σε αυτού του τύπου τους εορτασμούς που περιέχουν φιλοσοφικές συνδηλώσεις.